Αρχαίος ελληνικός πάπυρος πωλούνταν στο ebay!

Μια απίστευτη ανακάλυψη έκανε ένας επιστήμονας του Πανεπιστημίου του Τέξας σερφάροντας στο ίντερνετ και συγκεκριμένα στην γνωστή ιστοσελίδα ebay. Ο Τζόφρεϊ Σμιθ, μελετητής του πρόωρου Χριστιανισμού είδε να πωλείται ένα κομμάτι Αρχαίου ελληνικού πάπυρου που περιλάμβανε ένα απόσπασμα του Ευαγγελίου του Ιωάννη σε δημοπρασία που ξεκινούσε στα 99 δολάρια!

Ο πάπυρος τοποθετείται χρονικά κάπου ανάμεσα στο 250 με 350 μ.χ., έχει μέγεθος όσο μια πιστωτική κάρτα, περιλαμβάνει σε έξι γραμμές από την μία πλευρά ένα απόσπασμα από το Κατά Ιωάννη

Ευαγγέλιο κι από την άλλη ένα κείμενο το οποίο ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου επικοινώνησε με τον άνθρωπο που έκανε την δημοπρασία και τον έπεισε να την αποσύρει και να δώσει τον πάπυρο στο Πανεπιστήμιο ώστε να μελετηθεί. Πρόκειται δε για ένα ιδιαίτερα σημαντικό εύρημα, αφού πρόκειται για το μόνο γνωστό πάπυρο της Ελληνικής Καινής Διαθήκης που δεν χρησιμοποιεί κώδικα, αλλά μία αναδυόμενη τεχνολογία βιβλίου που οι πρώτοι Χριστιανοί, σε αντίθεση με την Εβραίους και τους ειδωλολάτρες προτιμούσαν για τα κείμενά τους.

Πηγή: New York Times

The post Αρχαίος ελληνικός πάπυρος πωλούνταν στο ebay! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα