Καλύτερος όλων ο… κανένας!

Δημοσκόπηση της Public Issue δείχνει ότι ο κόσμος δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά μπορεί να δώσει τη λύση στα προβλήματα της χώρας.

Μικρή άνοδο της Δεξιάς, μικρή πτώση της Αριστεράς, έλλειψη εμπιστοσύνης του κόσμου προς τη νέα κυβέρνηση, αλλά και προς τα μικρά κόμματα, έδειξε δημοσκόπηση

της Public Issue για λογαριασμό της Καθημερινής και του ΣΚΑΙ. Μάλιστα το 66% των ερωτώμενων απάντησαν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πάνε σε λάθος κατεύθυνση, ωστόσο μόλις το 31% έχει θετική άποψη για την αντιπολίτευση.

Σε ερώτηση για το πιο κόμμα εμπιστεύονται περισσότερο το 28% δηλώνει Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ μοιράζονται τη δεύτερη θέση με 17%, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 15%. Πάντως καλύτερος όλων είναι ο… κανένας, καθώς το 39% δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα.

Το κόμμα με τη μεγαλύτερη δημοτικότητα παραμένει η ΔΗΜΑΡ (60%), ακολουθούμενη από τη ΝΔ (49%) και τον ΣΥΡΙΖΑ (46%). Παράλληλα ο Φώτης Κουβέλης συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες με 64%, ενώ ακολουθούν οι Αντώνης Σαμαράς (50%), Αλέξης Τσίπρας (47%), Πάνος Καμμένος (42%), Βαγγέλης Βενιζέλος (34%) και Νίκος Μιχαλολιάκος και Αλέκα Παπαρήγα με 19%.

Τέλος στο ερώτημα καταλληλότητας των πολιτικών αρχηγών για την πρωθυπουργία, ο πρωθυπουργός προηγείται με 25% και ακολουθεί ο Τσίπρας με 18% και ο Βενιζέλος με 10%.

Keywords
Τυχαία Θέματα