Κίνδυνος να πνιγούμε στα σκουπίδια

08:53 13/7/2012 - Πηγή: Econews

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για άλλη μια φορά ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, για τα σκουπίδια της Αττικής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας skai.gr, το πρόβλημα είναι ότι η εταιρία που διαχειρίζεται τον αποτεφρωτήρα των νοσοκομειακών αποβλήτων και την ταφή των σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Φυλής παραμένει απλήρωτη, με αποτέλεσμα να απειλεί ότι θα σταματήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων στην Αττική.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Σγουρός προειδοποίησε ότι «η διαχείριση

των απορριμμάτων στην Αττική και των νοσοκομειακών αποβλήτων όλης της χώρας, θα διακοπεί και τα σκουπίδια θα πνίξουν την Αττική εν μέσω θέρους, καύσωνα και τουριστικής περιόδου», ενώ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα σε εκείνους που παρανομούν μεταφέροντας απορρίμματα εκτός Αττικής στον ΧΥΤΑ Φυλής, ότι «θα αντιμετωπίσουν σύντομα την δικαιοσύνη».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Περιφερειάρχης έχει ενημερώσει τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος, τονίζοντας τον κίνδυνο να κλείσει ο ΧΥΤΑ της Φυλής λόγω χρεών, όμως ακόμα δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Από την πλευρά τους οι Δήμοι είτε αδυνατούν είτε αρνούνται να καταβάλλουν τις εισφορές τους, ενώ ο Δήμος Φυλής πιέζει και για να εισπράξει τα αντισταθμιστικά οφέλη

Παραιτήθηκε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας

Την παραίτησή του υπέβαλε χθες ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Δημήτρης Καμιζής, λόγω του αδιεξόδου στη διαχείριση απορριμμάτων.

Όπως αναφέρει ο κ. Καμιζής στην επιστολή παραίτησης προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, δεν υπάρχει αδειοδοτημένος χώρος εναπόθεσης δεματοποιημένων ή αδεματοποίητων απορριμμάτων καθώς ο μοναδικός αδειοδοτημένος χώρος στη θέση «Σταυρός Διδύμων» έχει υπερπλήρως κορεστεί και δεν υπάρχει «ούτε τετραγωνική σπιθαμή «για την εναπόθεση τους.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κατηγόρησε την Περιφέρεια ότι δεν αντιμετώπισε αποτελεσματικά το πρόβλημα των απορριμμάτων.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον κ. Καμιζή ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, Τάσος Αποστολόπουλος, τον ενημέρωσε ότι δεν αποδέχεται την παραίτηση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα