Και τώρα ήρθε η ώρα (της αλήθειας)

Η κλήρωση για το Top-16 της Ευρωλίγκα, πίστη στις συνήθειές της, άφησε με ανάμεικτα συναισθήματα τους δύο “αιώνιους”. Το λόγο πλέον έχει το παρκέ.

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο

Μαθαίνοντας την κλήρωση για το Top-16 της Ευρωλίγκα πρέπει να πω ότι μπερδεύτηκα λιγουλάκι. Καταρχάς, πως διάβολο βγήκε όμιλος όπου οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες είναι ισπανικές δεν μπορώ να το καταλάβω. Καλά, τόσο δύσκολο ήταν στη διοργανώτρια αρχή να μοιράσει τα κουκιά κάπως καλύτερα; Τέλος πάντων, ας προσπεράσουμε αυτή τη «μικρή» λεπτομέρεια και ας περάσουμε στην ουσία που δεν είναι άλλη από την κλήρωση των

δύο ελληνικών ομάδων, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Όσον αφορά τους πράσινους νομίζω ότι η κληρωτίδα τους χαμογέλασε. Αρχικά γιατί η επικεφαλής ομάδα του ομίλου, η Φενέρμπαχτσε, είναι εμφανώς κατώτερη των υπολοίπων «ισχυρών», δηλαδή της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα και φυσικά της ΤΣΣΚΑ. Κοινώς, ο καλός Παναθηναϊκός βλέπει την πρώτη θέση του ομίλου χωρίς δεύτερες σκέψεις με δεδομένο μάλιστα ότι ούτε η Ουνίξ Καζάν, ούτε η Αρμάνι έχω την αίσθηση ότι μπορούν να τον απειλήσουν ουσιαστικά. Ξεκαθαρίζω βέβαια ότι μιλάμε για τον καλό Παναθηναϊκό. Εκεί που εγκυμονούν πραγματικά κίνδυνοι για την ομάδα του Ζοτς είναι στους «χιαστί» αγώνες, στα πλέι-οφ, όπου η λογική λέει ότι θα βρουν στο δρόμο τους μία εκ των Μακάμπι και Μπαρτσελόνα. Εκεί μάλιστα ζορίζει το πράγμα, αν και ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι ξέρει να τα βγάζει πέρα στα δύσκολα.

Στην αντίπερα όχθη, το μονοπάτι του Ολυμπιακού κρύβει περισσότερες  παγίδες. Εμφανείς και ξεκάθαρες. Δεν χρειάζεται καν να μιλήσουμε για το τι ομάδα είναι η ΤΣΣΚΑ. Ούτε καν η φιλόδοξη Εφές Πίλσεν. Θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτόν οι παίκτες του Ντούντα για να μην βγουν με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο. Εδώ ακόμα και η θεωρητικά αδύναμη και άπειρη Γαλατασαράι μπορεί να του κάνει  ζημιά στον μέτριο φετινό Ολυμπιακό.

Βασικά όλα θα κριθούν στο πρώτο παιχνίδι. Αν οι ερυθρόλευκοι ξεκινήσουν με το δεξί στο Φάληρο κόντρα στους Ρώσους, υπάρχουν πιθανότητες. Ειδάλλως το βλέπω δύσκολο. Υπάρχει βέβαια κι ένα θετικό στην όλη ιστορία. Αν ο Ολυμπιακός περάσει από τον όμιλο, τότε διασταυρώνεται με τον όμιλο της Ρεάλ, της Μάλαγα, της Μπιλμπάο και της Σιένα. Όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, σε καμία περίπτωση δεν λογίζεται ως μεγαθήριο τύπου Μπαρτσελόνα ή Μακάμπι.

Επειδή όμως οι αναλύσεις είναι όπως οι απόψεις και οι κωλοτρυπίδες, δηλαδή όλοι έχουν από μία, ας αφήσουμε τις δύο ομάδες να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν με την ελπίδα ότι θα έχουμε εκπροσώπους στην τελική τετράδα της φετινής Ευρωλίγκα…

Διαβάστε ακόμα:

* Happy X-mas χούλιγκανς

* Αντίο Peja Stojakovic (vid)

* The Vlassis Tsakas show

Keywords
Τυχαία Θέματα