Ηλιακές εκλάμψεις σε πρώτο πλάνο: Εντυπωσιακό βίντεο της NASA με εκρήξεις στον Ήλιο

18:09 1/9/2014 - Πηγή: KoolNews

Ένα νέο θεαματικό βίντεο έδωσε στην δημοσιότητα η NASA στο οποίο παρουσιάζονται οι ηλιακές εκλάμψεις που συνέβησαν κατά την διάρκεια των τελευταίων επτά ημερών του Αυγούστου.

Οι ηλιακές εκλάμψεις είναι ένα εντυπωσιακό φαινόμενο που γίνεται στον ήλιο όταν απελευθερώνεται η μαγνητική ενέργεια του πλανήτη στην ατμόσφαιρα του. Πιο αναλυτικά, οι ηλιακές εκλάμψεις λαμβάνουν χώρα στο ηλιακό στέμμα και στην χρωμόσφαιρα, θερμαίνοντας το

πλάσμα σε δεκάδες εκατομμύρια Κέλβιν, και επιταχύνοντας τα ηλεκτρόνια, τα πρωτόνια και τα βαρύτερα ιόντα κοντά στην ταχύτητα του φωτός.

Παράγουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία σε όλο το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα, σε όλα τα μήκη κύματος από τα μακρά ραδιοφωνικά κύματα έως τα πολύ μικρά μήκη κύματος, τις ακτίνες γάμμα. Οι ηλιακές εκλάμψεις μπορούν να φθάσουν πάρα πολύ ψηλά, μέχρι και το στέμμα του ήλιου ενώ εκσφενδονίζουν μεγάλες μάζες ηλεκτρισμένου αερίου και πλάσμα, προς τη Γη.

Το Solar Dynamics Observatory της NASA, κατέγραψε μια σειρά εκρήξεων στην επιφάνεια του ήλιου κατά την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. Το βίντεο κυκλοφόρησε στο YouTube μέσω του λογαριασμού της NASA και δείχνει όλες τις εντυπωσιακές εκρήξεις στην επιφάνεια του Ήλιου.

The post Ηλιακές εκλάμψεις σε πρώτο πλάνο: Εντυπωσιακό βίντεο της NASA με εκρήξεις στον Ήλιο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα