Η σιωπή των ΑΝΕΛ…

Συνεχίζει το παζλ της εσωκομματικής έντασης των ΑΝΕΛ - με υπόκωφους θορύβους αυτή τη φορά, αφού κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει πώς θα συμπεριφερθούν οι βουλευτές του κόμματος από εδώ και πέρα. Η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι αυτή του Νίκου Νικολόπουλου. Ο βουλευτής Αχαΐας μάταια περίμενε την υπουργοποίησή του στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας - το ίδιο μάταια περίμενε και τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος

όπως ζήτησε με επιστολή του στον Πρόεδρο για να συζητηθεί το θέμα του αποκλεισμού του από το κυβερνητικό σχήμα. Ο ίδιος ο βουλευτής Αχαΐας διαμηνύει πάντως ότι από εδώ και πέρα θα «παίξει μπάλα μόνος του», όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στα «ΝΕΑ», αφού όπως λέει, εκτέλεσε όλες τις αποστολές που του ζητήθηκαν το προηγούμενο επτάμηνο, αλλά η στάση του δεν εκτιμήθηκε από τον Πρόεδρο του κόμματος. Το σενάριο να προταθεί σε θέση αντιπροέδρου της βουλής φαίνεται πάντως να σκοντάφτει στον Κανονισμού του Σώματος που δεν προβλέπει θέση αντιπροέδρου για το 7ο σε δύναμη κόμμα.

Από την πλευρά της η Σταυρούλα Ξουλίδου περιμένει στο ακουστικό της για να της ανακοινωθεί η συμμετοχή της σε κυβερνητική θέση, ίσως σε θέση γενικής γραμματείας στο Υπουργείο Παιδείας. Κάτι τέτοιο όμως είναι απόφαση του Πρωθυπουργού και ήδη στελέχη των ΑΝΕΛ εκφράζουν επιφυλάξεις για το εάν τελικά ο Πάνος Καμμένος θα εκπληρώσει την υπόσχεσή του για θέση στον κυβερνητικό μηχανισμό στην κυρία Ξουλίδου.

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια της Μαρίνας Χρυσοβελώνη για το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος δε τη συμπεριέλαβε στη λίστα με τα στελέχη των ΑΝΕΛ που υπουργοποιήθηκαν. Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος υποστηρίζει ότι ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων την προσπέρασε στην κομματική επετηρίδα δίνοντας προτεραιότητα σε άλλα στελέχη - γεγονός που κλόνισε την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του αρχηγού. Φαίνεται πάντως ότι θα της προταθεί θέση σε κάποιο Οργανισμό του Δημοσίου για να «χρυσωθεί» το χάπι.

Ειδική αποστολή σε αυτό το παζλ εσωκομματικής έντασης έχει αναλάβει ο Τέρενς Κουίκ, που εκ της θέσεώς του, ως υφυπουργός επικρατείας συνομιλεί και με τους στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, για να αποσοβεί εντάσεις στον άξονα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενώ συνομιλεί με όλα τα στελέχη των ΑΝΕΛ που εκφράζουν παράπονα. Όλα αυτά πάντως, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν - πιθανότατα - στο τέλος της εβδομάδας, όταν θα συγκληθεί για πρώτη φορά στη νέα της σύνθεση η ΚΟ του κόμματος.

The post Η σιωπή των ΑΝΕΛ… appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα