Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο Kool: Ακόμα αναρωτιέμαι γιατί ασχολήθηκα με την πολιτική!

Καθαρή δυνατή φωνή, καθαρά µεγάλα µάτια, αρχοντική και ευθυτενής σαν αρχαία ελληνίδα. Γοήτευσε τους Αθηναίους, που την έβγαλαν πρώτη στις δύο τελευταίες εκλογές, αλλά και τον Φούχτελ, που δεν έκρυψε τον ενθουσιασµό του. Η Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε pause στη δικηγορική της καριέρα, πήρε επάνω της τη διάσωση του ελληνικού τουρισµού και µπαινοβγαίνει στα αεροπλάνα για να πείσει τους τουρίστες να µας ξανάρθουν. H Υπουργός Τουρισµού ποστάρει στο facebook,

τουιτάρει µε πάθος και παραγγέλνει Flash Mob για το youtube. Και μιλάει για όλα αυτά στο KOOL το πρώτο ελληνικό περιοδικό για iPad και Android.

Γιατί µια γυναίκα που τα έχει όλα θέλει να µπλέξει µε την πολιτική;

Κι εγώ αναρωτιέµαι… Η πιο δύσκολη ερώτηση και µου τη βάλατε στην αρχή. Κάθε φορά που ξυπνάω κι εγώ το σκέφτοµαι. Όσο κι αν ακούγεται κλισέ, ειδικά τώρα όποιος ασχολείται µε την πολιτική το κάνει µόνο γιατί θέλει να προσφέρει. Η πολιτική δεν έχει να σου δώσει τίποτε άλλο παρά µόνο την ικανοποίηση ότι σε µια πάρα πολύ δύσκολη στιγµή µπορείς να κάνεις κι εσύ κάτι να βοηθήσεις την πατρίδα σου. Ειδικά στο κοµµάτι που είµαι εγώ, στον τουρισµό, βλέπουµε ότι και ο κόσµος περιµένει πάρα πολλά. Το ότι υπάρχουν αποτελέσµατα, είναι το κοµµάτι που σε ικανοποιεί, αλλιώς είναι, πιστέψτε µε, η χειρότερη περίοδος για να είναι κανείς πολιτικός. Αισθάνεσαι ότι είσαι µάλλον ο περίεργος στην παρέα. Πολλές φορές όταν µε γνωρίζει κάποιος από κοντά και συνειδητοποιεί ότι είµαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος, του κάνει εντύπωση.

Το γεγονός ότι οι πολιτικοί είναι µάλλον απεχθείς αυτή την εποχή δεν σας αποτρέπει;

Πολλές φορές σκέφτοµαι ότι δεν είµαι πολιτικός. ∆εν µπορώ να πω ότι ταυτίζοµαι µε πολλούς από τους πολιτικούς που υπάρχουν. Όντως αισθάνοµαι ότι οι άλλοι µέχρι να µε γνωρίσουν προσωπικά, µε βλέπουν µε καχυποψία. Αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά στο να σκεφτεί κανείς να ασχοληθεί µε την πολιτική. Σε κριτικάρουν για τα πάντα. Ό,τι και να κάνεις, ακόµα και µε την καλύτερη διάθεση, πάντα θα ακούσεις και ένα αρνητικό σχόλιο. ∆εν µπορείς πια να έχεις προσωπική ζωή γιατί αναγκαστικά η ζωή σου γίνεται τελείως διαφορετική. Σίγουρα δεν µπορώ να ζω όπως θα ήθελα, να κυκλοφορήσω όσο ελεύθερα θα ήθελα. Ο µόνος λόγος λοιπόν να το κάνεις είναι γιατί έχεις την πεποίθηση ότι µπορείς να κάνεις κάτι για να αλλάξεις αυτό το πολύ δυσάρεστο πράγµα που ζούµε.

Γιατί φοράτε συνήθως µαύρα;

Επειδή µου αρέσει το µαύρο. Και είναι και το πιο εύκολο χρώµα, όπου και να βρεθείς µε µαύρα είσαι πάντα µέσα.

Σας ενοχλεί που σας ρώτησα για το ντύσιµό σας; Σας ενοχλεί που ο Τύπος ασχολείται µε αυτό;

Οι γυναίκες σε όλους τους χώρους, αλλά και στην πολιτική, κρινόµαστε και γι’ αυτό. Για το πώς είναι το µαλλί σου, πώς είναι το βάψιµό σου, τι είναι το παπούτσι σου. Ως δηµόσιο πρόσωπο φροντίζεις την εµφάνισή σου, είναι η πρώτη εικόνα που παίρνει ο άλλος από εσένα. Εγώ προσωπικά έχω µια πολύ συντηρητική άποψη για το πώς πρέπει να εµφανιζόµαστε στο Κοινοβούλιο. Πρέπει για να σε σεβαστούν οι άλλοι γι’ αυτό που κάνεις να σέβεσαι και εσύ το χώρο στον οποίο βρίσκεσαι. Αυτό που βλέπω τώρα στη Βουλή δεν τιµά κανέναν. Από το ντύσιµο µέχρι τις συµπεριφορές, µέχρι τον τρόπο που γίνεται µια συζήτηση. Έχει ξεφύγει από κάθε κανόνα ευπρέπειας το πράγµα.

Υπάρχουν λοιπόν στιγµές που ντρέπεστε που βρίσκεστε στη Βουλή.

Ναι, µερικές φορές ντρέποµαι µε όσα συµβαίνουν. Όσο και να λέµε ότι είναι ο καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας, τουλάχιστον οι πολιτικοί θα έπρεπε να είναι λίγο πιο µπροστά από την ελληνική κοινωνία και όχι να δηµιουργούν συνθήκες που λειτουργούν αποτρεπτικά για την πολιτική. ∆υστυχώς η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι στις µεγάλες κρίσεις είναι διχασµένη.

Πιστεύετε πως η Χρυσή Αυγή πρέπει να βγει εκτός νόµου;

Αυτή η συζήτηση θα έπρεπε να γίνει πολύ πριν δεχτεί το δικαστήριο ότι µπορούν να είναι υποψήφιοι. Από τη στιγµή που έχουν συµµετάσχει σε εκλογές και έχουν υποστηριχθεί από µεγάλο αριθµό πολιτών -για όποιον λόγο κι αν τους επέλεξαν- αυτό όπως και να το κάνουµε τους δίνει µια νοµιµοποίηση. Αν θέλουµε να πούµε ότι σεβόµαστε τη δηµοκρατία, το σύνταγµά µας και τους κανόνες, είναι δύσκολο να τους θέσεις εκτός.

Τι συναισθήµατα σας προκαλεί η ύπαρξή τους στο Κοινοβούλιο;

Οι ιδέες τους, η συµπεριφορά τους και ο τρόπος που επιλέγουν να επιβάλλουν τις απόψεις τους, είναι όχι απλώς απαράδεκτος και καταδικαστέος, αλλά ξεφεύγει από ό,τι ξέραµε µέχρι σήµερα. Κάποια πράγµατα δεν τα κάνεις, ούτε και µπορείς να τα ανεχτείς. Όταν ο καθένας από εµάς έχει ακούσει από τους παππούδες και τους γονείς του ιστορίες για το πώς η Ελλάδα πάντα αγωνιζόταν πάρα πολύ σκληρά εναντίον τέτοιων ιδεολογιών. Ήµασταν από τους λαούς που έδωσαν κυριολεκτικά το αίµα τους για να αποτρέψουν την επικράτηση τέτοιων φαινοµένων. Είναι κόντρα σε ό,τι έχουµε υπάρξει ιστορικά ως λαός.

Αισθάνεστε να σας φέρονται διαφορετικά επειδή είστε γυναίκα;

Όσο και να λένε ότι η ισότητα υπάρχει στο σύνταγµα εδώ και τόσα χρόνια, η γυναίκα στην πολιτική ακόµα δεν έχει καταφέρει ούτε καν να πλησιάσει στο ελάχιστο αυτό που είχαν στο µυαλό τους αυτοί που πριν από 40 χρόνια εισήγαγαν στο σύνταγµα την ιδέα της ισότητας. Κι αυτό το βλέπετε από τον τρόπο που αντιµετωπίζουν τις γυναίκες. Όταν είσαι στην πολιτική το τι γράφεται για σένα, σε τι κάνει focus ο Τύπος, είναι εντελώς διαφορετικό απ’ ό,τι αν είσαι άνδρας. Η Θάτσερ κράτησε τη θηλυκότητά της ακόµα κι όταν έκανε πόλεµο. Τώρα, µετά το θάνατό της είδαµε ακόµα και πάρτι να κάνουν, γιατί είναι κάτι που ποτέ δεν µπόρεσαν να χωνέψουν. Το γεγονός ότι ήταν γυναίκα.

Ίσως φταίει το ότι ισοπέδωσε ολόκληρες περιοχές. Το Μπρίξτον το εξαφάνισε.

Οι γυναίκες στην πολιτική δηµιουργούν πολύ αντιφατικά συναισθήµατα. Γι’ αυτό βλέπετε πως οι περισσότερες επιλέγουν να ασχολούνται µόνο µε θέµατα κοινωνικά, πιο «γυναικεία» ή κάποιες άλλες προσπαθούν να αποποιηθούν τη γυναικεία τους φύση.

Οι συνάδελφοί σας στη Βουλή πώς σας αντιµετωπίζουν;

Ειδικά στην αρχή τα σχόλια ήταν πάντα και µόνο σεξιστικά. ∆εν υπήρχε ποτέ περίπτωση να σου πουν «έδωσες µια ωραία συνέντευξη». Σου έλεγαν πάντα «α, ήταν πολύ ωραία η φωτογραφία».

Και η πρόσφατη συνάντηση µε τον Φούχτελ;

Έπρεπε να του βάλει κανείς κάποιο όριο. Παραήταν διαχυτικός και έπρεπε µε χαριτωµένο τρόπο κάπως να του πω να το κόψουµε αυτό.

Του είπατε όντως No More Kisses;

Ναι, βέβαια του το είπα. Αν µε ξέρατε, θα ξέρατε ότι αυτό δεν είναι καθόλου περίεργο. Ήταν θέµα χρόνου να γίνει.

Είστε η µόνη γυναίκα που εξελέγη στην Κρήτη µε τη Νέα ∆ηµοκρατία και ήρθατε πρώτη σε σταυρούς στην Α’ Αθηνών. Τι έκανε τη διαφορά;

Ναι, γενικώς η Κρήτη δεν έχει εκλέξει πολλές γυναίκες ιστορικά. Στην Κρήτη ειδικά έπαιξε ρόλο και το ότι προερχόµουν από µια γνωστή πολιτική οικογένεια. Στη δική µου περίπτωση λειτούργησε και αρνητικά, γιατί ήταν και πάνω στην εποχή που ο κόσµος ήταν αρνητικά προδιατεθειµένος απέναντι στους πολιτικούς που προέρχονταν από οικογένειες. Ήταν ένας από τους λόγους που δέχτηκα να αλλάξω εκλογική περιφέρεια και να έρθω στην Αθήνα, γιατί ήθελα πραγµατικά να δοκιµάσω πλέον τις δικές µου δυνάµεις. Στην Αθήνα ούτε πολιτική κληρονοµιά είχα ούτε µπορούσε κάποιος να µε «κατηγορήσει» ότι κληρονοµώ τις ψήφους. Τη θεωρώ προσωπική επιτυχία και είναι αποτέλεσµα σκληρής δουλειάς. Είµαι Κρητικιά στην καταγωγή, αλλά στην Αθήνα έχω µεγαλώσει και ζήσει, οπότε είµαι και από τα δύο, και Κρητικιά και Αθηναία.

Γράφουν ότι είστε η νέα Ντόρα. Πώς το σχολιάζετε;

∆εν πιστεύω ότι µπορεί να είναι κανείς νέα οτιδήποτε. Άλλες εποχές, άλλες συνθήκες, άλλες προσωπικότητες. ∆εν µπορεί να ξαναγίνει κανείς η νέα Μάργκαρετ Θάτσερ. Η Μέρκελ δεν µπορεί να είναι ποτέ η νέα Θάτσερ. Οι κοινωνίες, οι νοοτροπίες είναι επίσης διαφορετικές. Κανείς λοιπόν δεν µπορεί και δεν πρέπει να είναι νέα κάτι. Είναι επικίνδυνο. Και κανείς δεν θέλει να επαναλάβει κάτι που έχει ήδη γίνει.

Τι πιστεύετε ότι έχετε προσφέρει µέχρι στιγµής; Ποιος είναι ο απολογισµός των 100 ηµερών;

Νοµίζω για εµάς η µεγάλη πρόκληση είναι να δούµε πώς θα πάει αυτή η χρονιά. Τον Οκτώβριο θα είµαστε σε καλύτερη θέση για να κάνουµε τον απολογισµό µας. Έχουµε πει ήδη ότι καταφέραµε κάτι που ήταν πολύ δύσκολο, να αλλάξουµε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Και πιστέψτε µε ξεκινήσαµε από πάρα πολύ αρνητική βάση. Οπότε νοµίζω ότι και µόνο που αυτό το διάστηµα των προκρατήσεων έχουµε τόσο µεγάλη αύξηση των κρατήσεων στη χώρα µας, ήδη αυτό είναι µια πρώτη µικρή νίκη. Υπάρχει πολύς δρόµος ακόµα. Αυτό που είπα ερχόµενη εδώ είναι πως δεν µε ενδιαφέρει µόνο πώς θα πάει αυτή η τουριστική χρονιά. Με ενδιαφέρει να βάλουµε τις βάσεις για έναν τουρισµό που θα έχει προοπτικές για τις ερχόµενες δεκαετίες.

Πώς θα το καταφέρετε αυτό συγκεκριµένα;

Πρέπει να αλλάξουµε τελείως και τον τρόπο µε τον οποίο αντιµετωπίζαµε τον τουρισµό µέχρι σήµερα. Βάζουµε βάσεις για να προσελκύσουµε επενδύσεις σε άλλου είδους τουρισµό, πιο high end. Μας ενδιαφέρει ό,τι έχει να κάνει µε την αειφορία στον τουρισµό. Ό,τι γίνεται θα πρέπει να γίνεται µε απόλυτο σεβασµό προς το περιβάλλον και οι πρακτικές µας να είναι περιβαλλοντικά φιλικές. Θα θέλαµε αυτό να περάσει ως µήνυµα στις περιφέρειες, στους δήµους, σε όσους ασχολούνται µε τον τουρισµό. Πιστέψτε µε, µπορεί εµείς να θέλουµε να φτιάξουµε τη µεγάλη εικόνα, να δώσουµε τις κατευθύνσεις ή τη στρατηγική, αλλά τελικά το προϊόν, αυτό που απολαµβάνει ο επισκέπτης, έχει ακόµα να κάνει και µε το πώς θα του φερθεί ο ταξιτζής, µε το πόσο καθαρό θα είναι το δωµάτιο στο οποίο θα µείνει και όχι µόνο µε το πόσο ωραίο θα είναι, µε το τι θα του σερβίρουν. Ο τουρισµός είναι εθνική υπόθεση και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουµε.

Το γεγονός ότι έκανε βαρύ χειµώνα στην Ευρώπη µας ευνοεί;

Προσεύχοµαι να κάνει κακοκαιρία! (γελάει) Με το που πέφτει η θερµοκρασία, οι κρατήσεις µας ανεβαίνουν.

Κατά πόσο η ανάπτυξη ενός τόπου µπορεί να αφήνεται στα χέρια των δήµων; Πώς µπορεί να υπάρχει σωστή ανάπτυξη όταν υπάρχουν µικροσυµφέροντα; Έχουµε το παράδειγµα της Ελαφονήσου, όπου ο δήµος πήρε τις πιο λάθος αποφάσεις.

Θα επιδιώξουµε το Υπουργείο Τουρισµού να µπορεί να έχει λόγο για το πώς θα αξιοποιούνται τα κονδύλια αυτά ώστε να έχουµε µια σωστή ανάπτυξη που να συνάδει µε µια κεντρική στρατηγική. Αυτό είναι κάτι που τώρα συζητιέται και πιστεύω πως είναι προς όφελος όλων. ∆εν θα έρθουµε να καπελώσουµε κανέναν, όµως χρειάζεται να υπάρχει µια συγκεκριµένη κατεύθυνση, όχι ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει. Καλό είναι το κράτος να βάζει τις προδιαγραφές και να παρακολουθεί αν τηρούνται αυτοί οι κανόνες.

Αυτή η προστασία του περιβάλλοντος δεν έρχεται σε σύγκρουση µε την οικοδοµική πολιτική; Όπως και οι αποφάσεις για τα αυθαίρετα;

Από τη µία υπάρχει µια µεγάλη παρανόηση και από την άλλη µια µεγάλη υποκρισία. ∆ιότι όλοι αυτοί οι οποίοι λένε ότι δεν θέλουν να χτιστεί τίποτα πουθενά είναι αυτοί που κλείνουν τα µάτια όταν βλέπουν αυθαίρετες κατασκευές. Και όλοι αυτοί που δεν θέλουν να έχουµε έναν χωροταξικό σχεδιασµό, που σηµαίνει ότι από πριν θα έχεις βάλει τους κανόνες για το τι και πώς µπορεί να γίνει, είναι αυτοί που µετά βλέπουν τα ξενοδοχεία δίπλα σε βιοµηχανίες και ρωτάνε γιατί γίνεται αυτό. Μα, ακριβώς γι’ αυτό το λόγο εµείς λέµε ότι πρέπει να πας ένα βήµα πίσω και να έχεις προβλέψει πού µπορεί να γίνει τι, ώστε να εξασφαλίσεις πως ό,τι γίνει θα γίνει προς τη σωστή κατεύθυνση. Ακριβώς για να προστατεύσουµε αυτές τις περιοχές και να µη γίνεται αυτή η άναρχη δόµηση, όπου ο καθένας τελικά κάνει αυτό που θέλει µε τη δική του αισθητική και τελικά τίποτα δεν λειτουργεί προς το γενικό συµφέρον.

Αποκοµίσατε κάτι από το παράδειγµα του Costa Navarinο;

Το Costa Navarino για εµάς λειτουργεί ως ένα εξαιρετικά καλό παράδειγµα για το πώς πρέπει να γίνονται οι επενδύσεις στην Ελλάδα. Μια επένδυση που προσπάθησε από την αρχή να κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία, την τοπική οικονοµία, να προσλάβει προσωπικό της περιοχής, να είναι κοντά στη φύση και στα προϊόντα της περιοχής και κυρίως ό,τι κάνει να είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Οπότε το κράτος µπορεί να µάθει από τους ιδιώτες.

Εµείς ενθαρρύνουµε τέτοιες επενδύσεις, γι’ αυτό και ερχόµαστε σε σύγκρουση µε κάποιους που δεν καταλαβαίνουν ότι µόνο τέτοιες επενδύσεις µπορούν να πάνε την Ελλάδα µπροστά. ∆εν µπορούµε να είµαστε πλέον αρνητές της εξέλιξης.

Υπάρχουν κάποια άλλα µέρη στην Ελλάδα που θεωρείτε ότι έχουν κάνει καλή δουλειά στο κοµµάτι του τουρισµού;

Υπάρχουν περιοχές που καταλαβαίνεις ότι αδιαµφισβήτητα οι κάτοικοι έχουν τουριστική συνείδηση. Όµως, δεν θα πω συγκεκριµένα, αλλά υπάρχουν κάποια νησιά που είναι παγκόσµια γνωστά για τη φυσική τους οµορφιά, αλλά οι κάτοικοι ούτε προσέχουν να διατηρήσουν την οµορφιά ούτε έχουν τουριστική συνείδηση. Βλέπεις σκουπίδια παντού ή σου χρεώνουν 40 Ευρώ µια σαλάτα. Αυτό έχει ηµεροµηνία λήξης. Για πολλά χρόνια είχαµε πάρει τον τουρισµό για δεδοµένο. Ξέραµε ότι οι Αµερικάνοι, για παράδειγµα θα έρθουν ούτως ή άλλως. Οι Αµερικάνοι ήταν οι καλύτεροι πελάτες, αλλά κάποια στιγµή σταµάτησαν να έρχονται. Αγόραζαν πράγµατα που ήταν κακής ποιότητας, µία δύο τρεις, σταµάτησαν. Αυτά πάνε και στόµα µε στόµα, ξέρετε. ∆εν πρέπει να προσπαθείς να ξεζουµίσεις τον πελάτη σου τώρα που ήρθε, έχει πιο πολύ νόηµα να τον ευχαριστήσεις για να έχεις πολλαπλό όφελος στο µέλλον.

Και η Αθήνα;

Βλέπουµε ότι τουριστικά η υπόλοιπη Ελλάδα αρχίζει και ανεβαίνει, ακόµα και περιοχές που δεν ήταν µέχρι τώρα τόσο γνωστές, όπως η Πελοπόννησος. Η Αθήνα όµως, λόγω της αρνητικής δηµοσιότητας και της κατάστασης της πόλης, δεν βλέπουµε δυστυχώς να παίρνει τόσο εύκολα µπρος. Το να διαφηµίσουµε την Αθήνα όταν δεν έχουν λυθεί κάποια θέµατα, όπως καταλαβαίνετε µπορεί να λειτουργήσει κατά µας στο µέλλον. Η ερώτηση είναι πέρα από την Ακρόπολη και το Μουσείο, τι άλλο µπορεί να κάνει κανείς στην Αθήνα; Υπάρχουν πολλά. Θέλουµε να βάλουµε κάποια project µπροστά, όπως για το καλοκαίρι σε συνεργασία µε το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ θα γίνει ένα φεστιβάλ θερινού κινηµατογράφου υπό την αιγίδα µας. Όµως, χρειάζεται ο ∆ήµος να µας υποστηρίξει διατηρώντας την πόλη απόλυτα καθαρή. Η Αθήνα για εµάς είναι η µεγαλύτερη πρόκληση και χρειάζεται την υποστήριξη κυρίως από το ∆ήµο, αλλά και τα άλλα Υπουργεία, για να µπορέσει να ξαναγίνει τουριστικός προορισµός.

Είναι καλεσµένος σας ο Στίβεν Φράι αυτές τις ηµέρες. Πώς προέκυψε αυτή η βοήθεια;

Τον συνάντησα στο Λονδίνο και τον ρώτησα αν θέλει να έρθει στην Ελλάδα και να βοηθήσει, και εκείνος ανταποκρίθηκε αµέσως. Άλλωστε έχει υποστηρίξει την επιστροφή των µαρµάρων του Παρθενώνα. Έρχεται τώρα εδώ και ευτυχώς ανταποκρίθηκαν οι ιδιώτες, ανταποκρίθηκαν όλοι και προσέφεραν φιλοξενία, για να µπορέσουµε να παρουσιάσουµε µια καλή εικόνα της Ελλάδας προς τα έξω. Αυτή τη στιγµή είναι στους ∆ελφούς, αύριο θα πάµε στο Μουσείο, µετά στη Μεσσηνία, το Σαββατοκύριακο θα τον πάω στον Αργοσαρωνικό, θέλω να πάµε και σε ένα κτήµα µε κρασιά στα Σπάτα. Θέλω να δει την άλλη Ελλάδα. Αυτές τις ηµέρες γράφει συνέχεια στο twitter και τον κάνουν retweet. Είναι ο πιο άµεσος τρόπος για το βρετανικό ακροατήριο.

Είστε πολύ ενεργή στα social media.

Ήθελα να είµαι περισσότερο. Είχα λογαριασµό στο twitter, αλλά ξέρετε εκεί µέσα γράφονται και διάφορες βλακείες κι εγώ καθόµουν κι απαντούσα. Εκτός του ότι αυτό θέλει πολλή χρόνο, καταναλώνεις και πολύ ενέργεια. Οπότε, µου είπαν όλοι καλύτερα κλείσ’ το και πλέον δεν έχω προσωπικό λογαριασµό. Είναι ένας ολόκληρος καινούργιος κόσµος τα social media. Μου λένε κάποιοι «γιατί δεν κάνετε καµπάνια στο CNN και στα λεωφορεία». Πιστέψτε µε, πρώτον γιατί δεν έχουµε budget. Αλλά ακόµα και να είχαµε δεν θα ξόδευα σε τέτοια παλιοµοδίτικα πράγµατα. Κάποτε δεν µπορούσες να επικοινωνήσεις µε το κοινό παρά µόνο µε διαφηµίσεις στην τηλεόραση. Τώρα πλέον υπάρχουν τόσοι νέοι τρόποι να τους βρεις πολύ πιο άµεσα.

Για να κατεβάσετε το Kool Magazine πατήστε:

- Για iPad στο εικονίδιο παρακάτω:

- Για Android Tablet στο εικονίδιο παρακάτω:

Facebook: facebook.com/KOOLthemagazine

Twitter: twitter.com/KoolDigitalMag

Keywords
ολγα κεφαλογιαννη, ολγα, χρυση αυγη, costa navarino, εκλογες, facebook, flash, youtube, ipad, android, βουλη, ελλαδα, focus, κρητη, νέα, σταυροι, αθηνα, μερκελ, βασεις, end, αειφορία, navarino, σαλατα, Ακρόπολη, project, καλοκαιρι, σινεμα, twitter, media, cnn, λεωφορεια, budget, tablet, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, ipad 2, αυθαιρετα, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, www.youtube.com, Καλή Χρονιά, ipad 3, εκλογες 2012, η ζωη ειναι ωραια, η ζωη, κοινωνια, αυγη, γυναικα, δουλεια, εθνικη, καριερα, κοντρα, λονδινο, νησια, ξενοδοχεια, περιοδος, σινεμα, τηλεοραση, φυσικη, cnn, costa navarino, flash, youtube, αειφορία, αυξηση, αισθητικη, ανθρωπος, αρχαια, γεγονος, γινει, γινεται, γινονται, γονεις, δυστυχως, δικη, δωσει, ευκολο, ευκολα, ευρω, ειπαν, υπαρχει, ενεργεια, επενδυσεις, εποχη, εποχες, επρεπε, επιτυχια, ερχεται, ερχονται, ευρωπη, ζωη, ιδεα, ιδεες, υποθεση, εικονα, κατασκευες, καχυποψια, κρασια, λαθος, λογο, μεσσηνια, νικη, ντορα, ξερετε, παντα, οικογενεια, οφελος, παθος, πελοποννησος, περιβαλλον, πιο πολυ, ρολο, σιγουρα, συζητηση, συνεχεια, σπατα, σχολια, τυπος, τι ειναι, φεστιβαλ, φυση, φταιει, φωνη, φορα, χρυση, budget, focus, για σενα, χωρα, project, υπουργειο, media, navarino, tablet, θελω να, θεσεις, ωραιο, χερια
Τυχαία Θέματα