Η net κοινωνία του “On the brink” (vid)

Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της σχέσης μεταξύ των ανθρώπων στο διαδίκτυο πραγματεύεται η ταινία μικρού μήκους “On the brink”.

Από τον Στέφανο Ελευθερίου

Τι είναι αυτό που κοιτάς πρώτο όταν ξυπνήσεις και τελευταίο όταν κοιμηθείς; Από πού θυμάσαι τα γενέθλια των φίλων σου; Που μπαίνεις για να μάθεις καινούργια τραγούδια; Η (πιθανότερη) απάντηση είναι το facebook. Ή σίγουρα κάποιο άλλο social network.

Ζούμε

σε εποχές όπου το internet και οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης μας κυριεύουν, δημιουργώντας καθημερινά νέες κοινωνίες διαφορετικές από αυτές που γνωρίζαμε. Έχουμε φτάσει μέσα σε 15 χρόνια, από την εμφάνιση του διαδικτύου, να το έχουμε μέχρι και στο κινητό μας, κάτι που το θεωρούμε πλέον δεδομένο και συνηθισμένο. Ως ανθρωπότητα μειώσαμε τις αποστάσεις και εξελίξαμε ένα καινούργιο μοντέλο παγκόσμιου εμπορίου από το γραφείο του σπιτιού μας. Φτάσαμε  την ψυχαγωγία σε άλλα πολύ πιο ψηλά επίπεδα.

Έχετε όμως αναρωτηθεί ποτέ μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η διαδικτυακή σύνδεση; Μέχρι που θα φτάσουν οι νέες τεχνολογίες ή πως θα είναι η μελλοντική κοινωνία;
Το ερώτημα αυτό πραγματεύεται η ταινία μικρού μήκους (ντοκιμαντέρ) ”On the brink” η οποία συζητά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της σύνδεσης μεταξύ των ανθρώπων στο διαδίκτυο, δηλαδή το connectivity.

Μια αρκετά αξιόλογη και καλοφτιαγμένη ταινία (χρηματοδοτήθηκε από την Ericsson), που αναφέρεται στο προσεχές μέλλον των networks με πρωταγωνιστές ανθρώπους της ήδη δικτυωμένης κοινωνίας, όπως ο David Rowan, αρχισυντάκτης του Wired.uk, η ιδρυτής του Flickr  Caterina Fake  και ο Eric Wahlforss – συνιδρυτής της SoundCloud.
Ένα ευχάριστο ντοκιμαντέρ  που  σου αφήνει το αίσθημα της αισιοδοξίας για ένα καλύτερο μέλλον και τον θαυμασμό στο τι έχει καταφέρει ο άνθρωπος μέχρι σήμερα .Θα ήταν σίγουρα ακόμα πιο ευχάριστο αν το παρακολουθούσαμε ξανά σε 10 χρόνια.

Διαβάστε ακόμα:

* Ο 007 επιχειρεί “Skyfall”

* Ταξίδι στις “Άλπεις”

Keywords
Τυχαία Θέματα