Η «Γυναίκα της Γκουέρνικα» με την Πολύνα Γκιωνάκη – Στο Saint George Lycabettus κάθε Κυριακή

12:32 7/2/2016 - Πηγή: KoolNews

Μία ιδιαίτερη παράσταση ανεβαίνει στο Saint George Lycabettus με πρωταγωνίστρια την κόρη του Γιάννη Γκιωνάκη, Πολύνα. Η «Γυναίκα της Γκουέρνικα» αφορά στη διήγηση της ζωής και του έρωτα του Πικάσο με τη μυστηριώδη μούσα του Ντόρα Μάαρ, την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Από όλες τις γυναίκες του Πικάσο, η Ντόρα Μάαρ παραμένει η πιο μυστηριώδης. Αφού έζησε χρόνια απομονωμένη, πέθανε πέρυσι στο Παρίσι, παίρνοντας μαζί όλα τα μυστικά της. Τουλάχιστον έτσι νομίζαμε ώσπου αποδείχτηκε ότι η Ντόρα ­την οποία ο διάσημος ζωγράφος απαθανάτισε μεταξύ άλλων στο έργο

«Η γυναίκα που κλαίει» και στην «Γκουέρνικα» ­ κρατούσε τόσα χρόνια στα χέρια της ένα θησαυρό, ή αλλιώς μια συλλογή έργων του Πικάσο ουσιαστικά άγνωστη.

Η συλλογή αυτή, την οποία η Ντόρα διατήρησε στην κατοχή της ως το τέλος αρνούμενη να την πουλήσει ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, δεν περιλαμβάνει κομμάτια εντυπωσιακά, από εκείνα που συνήθως κυνηγούν οι επαγγελματίες συλλέκτες ή τα μεγάλα μουσεία.

The post Η «Γυναίκα της Γκουέρνικα» με την Πολύνα Γκιωνάκη – Στο Saint George Lycabettus κάθε Κυριακή appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα