Η Γιουβέντους μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι με τη Μίλαν

Η Γιουβέντους πέτυχε την... καθιερωμένη νίκη σε βάρος της παθητικής Μίλαν με γκολ του Ντιμπάλα (1-0) και την προσπέρασε στην βαθμολογία.

Στον ίσιο δρόμο είχε αρχίσει να μπαίνει πριν τη διακοπή η Γιουβέντους με δύο σερί νίκες και τις έκανε τρεις με αυτή σε βάρος της Μίλαν και παρότι έχει ακόμα απόσταση να διανύσει μέχρι την κορυφή, τουλάχιστον γίνεται αποτελέσματική. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι -γύρισε σε 3-5-2 στο ημίχρονο- δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα

και με υπομονή άνοιξε την άμυνα των κακών Ροσονέρι με γκολ του καλύτερους παίκτη της φέτος, Πάουλο Ντιμπάλα. Οι Τορινέζοι μείωσαν τη διαφορά από την Ρόμα στο -6 και ελπίζουν σε γκέλες των Ιντερ, Φιορεντίνα, ενώ οι Μιλανέζοι να έρθει η μεταγραφική...

Ερνάνες (1') και Κούτσκα (3') είχαν τις πρώτες απειλές και από το πρώτο κομμάτι του ματς η Γιουβέντους πήρε την κατοχή και έψαχνε τον τρόπο για να σπάσει την άμυνα της Μίλαν, η οποία στο πρώτο μέρος ήταν σε θέση να ανταπεξέλθει. Ο Νιανγκ είχε σουτ άουτ μετά το στρώσιμο του Μπάκα (17') και ο Μποναβεντούρα στα χέρια του Μπουφόν (22'), όμως οι Μπιανκονέρι φαινόταν ότι είναι η καλύτερη ομάδα. Ο Ντοναρούμα μπλόκαρε το αριστερό του Μαρκίζιο (26') και ο Τσέρτσι μετά την μπαλιά του Μπάκα δεν αποφάσισε τη θέλει να κάνει με τη κεφαλιά του (27'). Στο 28' ο Εβρά αποχώρησε με πρόβλημα για να μπει ο Αλεξ Σάντρο και στο 41' ο Ντοναρούμα έκανε τρομερή επέμβαση σε φάουλ του Ερνάνες που κόντραρε στον Μποναβεντούρα. Το πρώτο μέρος πέρασε με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν την ατολμία και τον χώρο που έδωσαν οι αντίπαλοι και χωρίς τέρματα.

Στο ημίχρονο ο Αλέγκρι έβγαλε τον Ερνάνες και έβαλε τον Μπονούτσι γυρίζοντας σε άμυνα με τρεις και η Γιουβέντους άρχισε να πιέζει πιο ψηλά την Μίλαν, να μην την αφήνει να κάνει το παραμικρό και να της κλέβει εύκολα μπάλες. Κι όμως, την πρώτη καλή φάση την είχε η ομάδα του Μιχαΐλοβιτς με τον Κούτσκα να παίρνει την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή αλλά να σημαδεύει πολύ άσχημα (53') για να απαντήσει ο Αλεξ Σάντρο με δεξί σουτ έξω (54'). Στο 61' ο Πογκμπά προσπάθησε να νικήσει τον Ντοναρούμα από μακρινή απόσταση αλλά ο μικρός αντέδρασε σωστά, όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο 65' όταν η άμυνα άφησε μόνο τον Ντιμπάλα μετά τη όμορφη πάσα του Σάντρο και ο Αργεντινός εκτέλεσε εξαιρετικά με το αριστερό (1-0).

Δύο λεπτά αργότερα ο Ντιμπάλα έκανε σουτ από το όριο της περιοχής αλλά ο Ντοναρούμα μπλόκαρε, με τον Κούτσκα να έχει καλή στιγμή στο 71' αλλά το γυριστό του μέσα από την περιοχή πέρασε έξω. Στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων είχαν από μία φάση για κάθε ομάδα. Στο 92' ο Μάντζουκιτς δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση από κοντά μετά το γύρισμα του Αλεξ Σάντρο και στο 93' ο Μπουφόν έκανε την πρώτη του 'πραγματική' επέμβαση σε σουτ του Τσέρτσι για να κρατήσει το 1-0.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπαρτσάλι, Κιελίνι, Εβρά (29' Αλεξ Σάντρο), Στουράρο, Μαρκίζιο, Πογκμπά, Ερνάνες (46' Μπονούτσι), Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (81' Μοράτα).

Μίλαν (Σίνισα Μιχαΐλοβιτς): Ντοναρούμα, Αμπάτε, Αλεξ, Ρομανιόλι, Αντονέλι, Κούτσκα (74' Λουίζ Αντριάνο), Μοντολίβο, Μποναβεντούρα, Τσέρτσι, Νιανγκ (84' Χόντα), Μπάκα.

Πηγή: gazzetta.gr

The post Η Γιουβέντους μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι με τη Μίλαν appeared first on KoolNews.

Keywords
Αναζητήσεις
ντιμπαλα βικιπαιδια
Τυχαία Θέματα