3 λάθη υγείας που μπορεί να πληρώσετε ακριβά

Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά όσον αφορά την υγεία μας καλό είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί!

1 «Δανείζεστε» αντιβιοτικά από άλλους
Ο λαιμός σας σας ταλαιπωρεί αλλά έχετε μια σημαντική σύσκεψη σήμερα και δεν προλαβαίνετε να πας στο γιατρό. Όταν λοιπόν ένας συνάδελφος σας προσφέρει γενναιόδωρα τα αντιβιοτικά του, τα δέχεστε με χαρά (εξάλλου, πιθανόν από εκείνον κολλήσατε!). Οι ειδικοί συμφωνούν ότι αυτό δεν είναι και πολύ καλή ιδέα. Τα αντιβιοτικά δεν είναι όλα ίδια – το ποιο είναι το σωστό εξαρτάται από το είδος της μόλυνσης. Επίσης, η μόλυνση μπορεί να είναι ιογενής, όχι βακτηριακή, πράγμα που

καθιστά τα αντιβιοτικά άχρηστα. Σκοτώνουν μόνο τα καλά βακτήρια, απαραίτητα για να μείνει το έντερό σας υγιές. Επίσης, κάθε φορά που παίρνετε το φάρμακο κάποιου άλλου διατρέχετε τον κίνδυνο να αλληλεπιδράσει αρνητικά με άλλα φάρμακα ή βιταμίνες που παίρνετε. Το γεγονός ότι όλοι έχουν αντιβιοτικά που έχουν ξεμείνει είναι ένα ακόμα λάθος. Όταν έχετε μια μόλυνση, χρειάζεστε ολόκληρη τη δοσολογία για να σκοτωθούν όλα τα βακτήρια. Ένα ή δύο χάπια θα σκοτώσουν αρκετά ώστε να διώξουν τα συμπτώματα, αλλά όσα επιζήσουν θα πολλαπλασιαστούν και πιθανά θα οδηγήσουν σε χειρότερη μόλυνση.

2 Δεν χρησιμοποιείτε ποτέ οδοντικό νήμα, γιατί χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα
Το στοματικό διάλυμα μειώνει την ποσότητα βακτηρίων στο στόμα. Μόνο το οδοντικό νήμα, όμως, μπορεί να αφαιρέσει την πλάκα που προκαλεί τερηδόνα και την τροφή που έχει παραμείνει ανάμεσα στα ούλα και τα δόντια. Χρησιμοποιήστε το οδοντικό νήμα μία φορά τη μέρα, όσο κουρασμένοι κι αν είσαστε. Η σωστή σειρά έχει ως εξής: βούρτσισμα, οδοντικό νήμα, στοματικό διάλυμα.

3 Παίρνετε υπνωτικά χάπια για να μπορέσετε να κοιμηθείτε
Ένα συνταγογραφημένο ή μη φάρμακο αραιά και πού δε δημιουργεί πρόβλημα στις περισσότερες γυναίκες. Μπορεί όμως να εξαρτηθείτε από αυτά και να χρειάζεστε μεγαλύτερη δόση για να μπορέσετε να κοιμηθείτε. Τα υπνωτικά δουλεύουν προωθώντας τη νύστα στον εγκέφαλο. Με τον καιρό, το σώμα βασίζεται σε αυτήν τη χημική παρεμβολή, δυσκολεύοντας σας στο να αποκοιμηθείτε όταν σταματήσετε να παίρνετε τα χάπια.

Το μυστικό

Αντί να πάρετε χάπια για να κοιμηθείτε, δοκιμάστε να ασκείστε το πρωί και να κλείνετε την τηλεόραση και τον υπολογιστή τουλάχιστον μια ώρα πριν πάτε στο κρεβάτι, ώστε να έρθει φυσικά ο ύπνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα