Προς αναβολή οι εκλογές της ΝΔ- Πρόβα γελοιοποίησης του κόμματος με τραγικές δυσλειτουργίες στη διαδικασία

Προς αναβολή οδεύουν οι εκλογές της ΝΔ, μετά την αποτυχία λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος, κάτι το οποίο ήταν επίφοβο ήδη από το Σάββατο και είχε καταγραφεί σε συσκέψεις των στελεχών. Καίτοι, η απόφαση της γαλάζιας ΚΕΦΕ τα ξημερώματα της Κυριακής ήταν να ξεκινήσει η διαδικασία, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Του Γιώργου Ευγενίδη

Ήδη, έως τα ξημερώματα του Σαββάτου συνεδρίαζε η ΚΕΦΕ της ΝΔ, προκειμένου να βρεθεί λύση στα προβλήματα που

είχαν ανακύψει. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το βασικό πρόβλημα ήταν το πληροφοριακό σύστημα των εκλογών, το οποίο δεν έμενε για πολύ στον «αέρα», με αποτέλεσμα να πέφτει διαρκώς. Όπως πληροφορείται το KoolNews.gr, η εταιρεία είχε ενημερώσει τους ιθύνοντες της ΝΔ πως υπήρχαν και εναλλακτικό σύστημα, προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα, πλην όμως και η εναλλακτική δεν λειτούργησε, όταν δοκιμάστηκε.

Συν τοις άλλοις, πρόβλημα υπήρχε με τα tablets που πήγαν στα εκλογικά κέντρα για να λειτουργήσουν ως τερματικά, με κάποια να μην λειτουργούν, κάποια άλλα να μην έχουν οδηγίες χρήσης κ.α., ενώ υπήρχαν και αρκετά άλλα οργανωτικά ζητήματα. Παρά ταύτα, μέχρι πολύ αργά το βράδυ τα στελέχη της ΝΔ βρίσκονταν υπ’ ατμόν, συνεδριάζοντας στα γραφεία της ΝΔ, προκειμένου να βρεθεί λύση. Εν τέλει, γύρω στις 2 τα ξημερώματα, ελήφθη η απόφαση η διαδικασία να ξεκινήσει, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Στην πραγματικότητα, το λογισμικό σύστημα δεν λειτούργησε ποτέ, με αποτέλεσμα οι κάλπες της ΝΔ να οδεύουν , με τα παροντα δεδομένα, προς αναβολή. Από την πλευρά των επιτελείων του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Άδωνι Γεωργιάδη συνιστούν αναμονή, πλην όμως είναι έκδηλη η δυσαρέσκειά τους, ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι έξαλλος για την γελοιοποίηση της όλης διαδικασίας, με αποτέλεσμα να ζητά μετ' επιτάσεως αναβολή τη διαδικασία. . Από την πλευρά της εταιρείας συνίσταται υπομονή και εκτιμούν από σε λίγο το σύστημα θα λειτουργήσει, πλην όμως σχεδόν κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για κάτι τέτοιο.

Ήδη, εντός της ΚΕΦΕ έχουν καταγραφεί οι πρώτες αντιδράσεις στελεχών της ΝΔ που ζητούν αναβολή της διαδικασίας, ενώ κάποια άλλα μέλη εμφανίζονται πιο επιφυλακτικά και ζητούν να υπάρξει λίγη αναμονή προκειμένου να μην τιναχθεί η διαδικασία στον αέρα, πλην όμως κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς τι μέλλει γενέσθαι τις επόμενες ώρες.

Πάντως, ήδη ο γαλάζιος βουλευτής Γιώργος Βλάχος, ο οποίος βρίσκεται μαζί με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην Κρήτη, προειδοποίησε πως, αν προχωρήσει η σκέψη που εκφράστηκε για χειρόγραφες καταστάσεις στα εκλογικά κέντρα, όπως το 2009, τότε ο κ. Μεϊμαράκης δεν έχει λόγο να νομιμοποιήσει με την παρουσία του τη διαδικασία.

Βολές κατά Παπαμιμίκου

Την ίδια ώρα στη ΝΔ βρίσκεται σε εξέλιξη μια ολομέτωπη επίθεση εναντίον της ΚΕΦΕ και του προέδρου της Ανδρέα Παπαμιμίκου. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Νικήτας Κακλαμάνης ήδη ζήτησαν παραιτήσεις υπευθύνων, με τον κύριο Κακλαμάνη να αποφεύγει στο...παρα πέντε βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον του προέδρου της ΚΕΦΕ, ενώ και μια σειρά άλλων γαλάζιων βουλευτών ζητά ευθύνες για τα όσα ντροπιαστικά για την ιστορία της ΝΔ συμβαίνουν από το πρωί. Παράλληλα, επιτελικά στελέχη του κόμματος μεταδίδουν οργή από τα εκλογικά τμήματα, στα οποία από το πρωί προσέρχονταν αρκετοί ψηφοφόροι προκειμένου να ψηφίσουν για τον πρόεδρο του κόμματος. "Αυτό που συμβαίνει είναι ντροπή" έλεγε με ένταση στο KoolNews.gr η Βίκυ Νάκου, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και επιτελική συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ και πολλά άλλα στελέχη, τόσο από τα επιτελεία των υποψηφίων, όσο και από την ΟΝΝΕΔ, δείχνουν με σαφήνεια προς την ΚΕΦΕ για το οργανωτικό φιάσκο στις γαλάζιες εσωκομματικές εκλογές.

Το δίλημμα

Πλέον, η ΝΔ βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα: Είτε να προχωρήσει η διαδικασία, ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα, με το ρίσκο όμως το αποτέλεσμα να θεωρείται διαβλητό και ο επόμενος πρόεδρος να είναι απονομιμοποιημένος, με αποτέλεσμα η θρυλούμενη διάσπαση να έρχεται όλο και πιο κοντά, είτε να αναβληθεί η διαδικασία και προκύψει και το ανάλογο, σοβαρό, πολιτικό κόστος για ένα κόμμα, το οποίο έκανε δύο μήνες προεκλογική περίοδο, για να μην λειτουργεί τίποτε την ημέρα των εκλογών.

The post Προς αναβολή οι εκλογές της ΝΔ- Πρόβα γελοιοποίησης του κόμματος με τραγικές δυσλειτουργίες στη διαδικασία appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα