«Όλα των γαλάζιων εκλογών δύσκολα…»

Φουντώνουν τις τελεταίες ώρες οι φήμες για σημαντικά προβλήματα στην εσωκομματικη διαδικασία της ΝΔ, με τις δυσλειτουργίες να εντοπίζονται κυριως στη λειτουργία του λογισμικού συστήματος της ανάδοχης εταιρείας που έχει αναλάβει να τρέξει τεχνικά τις εκλογές, πλην όμως γίνεται προσπάθεια να αναστραφεί το κλίμα και να βρεθεί λύση της τελευταίας

στιγμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτη τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη στα γραφεία του κόμματος έντονες διεργασίες με συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, προκειμένου, οχι απλώς η αυριανή διαδικασία να κυλήσει ομαλά, αλλά και να αποφευχθούν προβλήματα που μπορεί να τινάξουν τη διαδικασία στον αέρα.

Του Γιώργου Ευγενίδη

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το πρόβλημα εντοπίζεται από τη μία στο λογισμικό της εταιρείας που τρεχει τις εκλογές και το οποίο παρουσιάζει…αρρυθμίες και από την άλλη στους φορτιστές των φορητών υπολογιστών , με τον αριθμό τους να μην καλύπτει το σύνολο των υπολογιστών που θα χρησιμοποιηθούν για την καταγραφη της ψηφοφορίας και των αποτελεσμάτων.

Πάντως, σε όλη τη διάρκεια του Σαββάτου υπήρχε έντονη σπερμολογία αναφορικά με την ομαλή διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ. Βέβαια, το μεσημέρι η γαλάζια ΚΕΦΕ είχε σπεύσει να καθησυχάσει τις ανησυχίες, εκδίδοντας ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία τα πάντα είναι τεχνικά έτοιμα για την ομαλή διεξαγωγη της διαδικασίας.

Σημειώνεται μάλιστα η απαράγκλιτη τήρηση του καταστατικού και η άψογη συνεργασία των μελών της ΚΕΦΕ, με την ΚΕΦΕ να καλεί τα μέλη της ΝΔ σε συμμετοχή στη διαδικασία και από την επομένη των εκλογών σε συστράτευση, ωστε η ΝΔ να καταστεί και πάλι πρώτη δυναμη.

Παρα ταύτα, το καλό κλίμα έσπευσε να…χαλάσει το μέλος της ΚΕΦΕ Αλέκος Κόκκαλης με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτυωσης. ο κ. Κόκκαλης, πιο συγκεκριμένα, έγραψε στο facebook τα ακόλουθα: “Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία, η κορυφαία στιγμή του Κόμματος, η εκλογή Πρόεδρου, οφείλω ως μέλος της Κ.Ε.Φ.Ε. μαζί με την ανησυχία μου να υπενθυμίσω κάποια πράγματα.

Από την αρχή, διαφώνησα με τη διαδικασία, με την οποία ρυθμιστής της γίνεται κατ’ ουσίαν εταιρεία πληροφορικής, γιατί είναι κοστοβόρα, δυσνόητη και πολύπλοκη. Ενώ, θα μπορούσε να γίνει απλά με καταστάσεις, μελών και νεοεγγεγραμμένων. Διαφώνησα και με τη ΜΗ καθοριζόμενη συνδρομή για τα νέα μέλη , όπως ρητά επιτάσσει το καταστατικό του Κόμματος, άρθρο 3 παρ. 4, απόφαση της ΚΕΦΕ η οποία εξισώνει μέλη και νεοεισερχόμενους και είναι ηθικά, αλλά και πολιτικά απαράδεκτο.

Διαφώνησα με την αντικατάσταση των Προέδρων ΝΟΔΕ, που έχουν υπογράψει σε κάποιο υποψήφιο, από Συντονιστές στις ΝΕΦΕ. Τα πρακτικά των συνεδριάσεων δεν έχουν έρθει για αρκετές συνεδριάσεις προς υπογραφή", σημείωσε ο κ. Κόκκαλης, αφήνοντας αιχμές εναντίον του κ. Παπαμιμίκου.

''Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία διαπιστώνω με αγωνία, ότι υπάρχουν ουσιώδη προβλήματα, υπάρχουν ενδείξεις ότι το σύστημα, ο εξοπλισμός και το έμψυχο δυναμικό ίσως να μην είναι επαρκή για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, ενώ εγκύκλιοι και οδηγίες προς τους εμπλεκόμενους είναι αντικρουόμενες και δυσνόητες. Θέλω να καταστήσω σαφές, ότι υπεύθυνοι για τη διαδικασία εκλογής Αρχηγού της ΝΔ, είναι ο Γραμματέας της ΝΔ και Πρόεδρος της ΚΕΦΕ, η Γενική Δ/νση του Κόμματος, η Γραμματεία Οργανωτικού και η Διεύθυνση Πληροφορικής με την φιλότιμη προσπάθεια τους να κριθεί στο τέλος της αυριανής μέρας ως επαρκής ή όχι. Ως μέλος της ΚΕΦΕ, θα επιτηρήσω τη διαδικασία, στο βαθμό που μου επιτρέπει ο θεσμικός μου ρόλος", συμπλήρωσε.

The post «Όλα των γαλάζιων εκλογών δύσκολα…» appeared first on KoolNews.

Keywords
Αναζητήσεις
νεα δημοκρατια ποιος εκανε τις εκλογες εταιρεία πληροφορικής
Τυχαία Θέματα