Η «Φόνισσα» του Γιώργου Κουμεντάκη επιστρέφει στο Μέγαρο για λίγες παραστάσεις – Σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη

Η παράσταση που σημείωσε καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία στην πρώτη παγκόσμια παρουσίαση της, τον Νοέμβριο του 2014, η «Φόνισσα» του Γιώργου Κουμεντάκη επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για τέσσερις μόνο παραστάσεις, στις 15, 16, 17 και 20 Απριλίου 2016, σε μουσική διεύθυνση Βασίλη Χριστόπουλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη.

Ο διακεκριμένος Έλληνας συνθέτης με την σύνθεση της Φόνισσας επιχείρησε μια καταγραφή του ψυχικού τοπίου της ηρωίδας,

υπηρετώντας απολύτως το πνεύμα του Παπαδιαμάντη, ενώ δημιούργησε ένα απρόσμενο μουσικό κόσμο, εξελίσσοντας το προσωπικό μουσικό του ιδίωμα.

Η μουσική του Κουμεντάκη δεν επιχειρεί την αναβίωση της εποχής του έργου του Παπαδιαμάντη, αλλά μια εσωτερική αναβίωση του ψυχογραφήματος της ίδιας της Φραγκογιαννούς. H σύνθεση ακολουθεί κάθε βήμα της Φόνισσας - άλλοτε εξωτερικεύει τον ψυχισμό της και άλλοτε βυθίζεται στους σκοτεινούς και ανήλιαγους, υπόγειους διαδρόμους της ψυχής της.

Τον εξαιρετικά απαιτητικό ρόλο του τίτλου, αποδίδουν δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες, οι οποίες έλαβαν διθυραμβικές κριτικές στην πρώτη παρουσίαση του έργου, το 2014: η μέτζο σοπράνο Ειρήνη Τσιρακίδου στις 15 και 17 Απριλίου και η σοπράνο Τζούλια Σουγλάκου στις 16 και 20 Απριλίου.

The post Η «Φόνισσα» του Γιώργου Κουμεντάκη επιστρέφει στο Μέγαρο για λίγες παραστάσεις – Σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα