Η εβδομάδα ξεκινά γευστικά! Συνταγή για θεϊκή μακαρονάδα με γαρίδες

Τα αρώματα σε στέλνουν στα ουράνια! Η ακαταμάχητη γεύση της θα σε κάνει αιώνιο φανατικό της. Αυτή η γαριδομακαρονάδα δεν θέλει πολλά λόγια… αλλά γρήγορο σερβίρισμα.

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι ή ταλιατέλες1 συσκευασία γαρίδες [700-800 γραμμ.] κατεψυγμένες ή φρέσκιες1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη ή πάπρικα¼ κούπας ελαιόλαδο2 συσκευασίες ντοματάκια κονκασέ ή 5 ώριμες φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες1 κουταλιά της
σούπας ντοματοπελτέ1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί ή ούζοΜαϊντανός ψιλοκομμένοςΑλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εντεράκι τους, βγάζουμε τα κελύφη και τα κεφάλια και αφήνουμε μόνο τις ουρίτσες. Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε τα κεφαλάκια της γαρίδας σε 3/4 ποτήρι νερό να βράσουν για 2-3′ για να πάρουμε στραγγισμένο το ζωμό τους.

Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σκόρδο και τις γαρίδες και τα σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί ή το ούζο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ βγάζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα σοτάρουμε για 1/2 λεπτό.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τον ντοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, την πιπερίτσα ή πάπρικα, τον μαϊντανό και το ζωμό από τα κεφαλάκια που βράσαμε. Σκεπάζουμε να σιγοβράζουμε για 15′ περίπου. 3′ -4′ πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά βάζουμε και τις γαρίδες.

Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε, τα λαδώνουμε, σερβίρουμε στα πιάτα και ρίχνουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα σε κάθε πιάτο ξεχωριστά. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό και με τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.

The post Η εβδομάδα ξεκινά γευστικά! Συνταγή για θεϊκή μακαρονάδα με γαρίδες appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα