Η Σύρος σου κλέβει την καρδιά με τις ομορφιές και την ιστορία της [εικόνες]

Η αυτοκρατορική Ερμούπολη, η ενετική αρχιτεκτονική, τα αρχοντικά νεοκλασικά, οι φημισμένες παραλίες, το έντονο καλλιτεχνικό στοιχείο και το υψηλό γαστρονομικό επίπεδο κάνουν το νησί της «Φραγκοσυριανής» του Μάρκου Βαμβακάρη έναν ιδιαίτερο προορισμό.

Ένα μέρος που με τις ομορφιές του γοητεύει και τους πιο απαιτητικούς όλες τις εποχές του χρόνου, και ιδιαίτερα τώρα που η άνοιξη δείχνει το ηλιόλουστο πρόσωπό της.

Στην πρωτεύουσα της Σύρου κάνεις βόλτες σε γραφικά σοκάκια, θαυμάζεις υπέροχα νεοκλασικά

σπίτια, κάνεις την περατζάδα σου στην πλατεία και επιδίδεσαι στο «άθλημα» του shopping μέσα στα δεκάδες μαγαζάκια. Η Άνω Σύρος σε προκαλεί για μία ιστορική αναδρομή στο ένδοξο παρελθόν του νησιού. Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Γεωργίου, η Μονή των Καπουτσίνων και το Μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα που μπορείς να απολαύσεις. Μία βόλτα στην Ποσειδωνία (Ντελλαγκράτσια) κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να απολαύσεις τις εξοχικές επαύλεις.

1 από 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Η Σύρος είναι άμεσα συνδεδεμένη και με το καλό φαγητό. Εκτός από τα υπέροχα συριανά λουκούμια, το νησί φημίζεται για τη χαλβαδόπιτα, τα αμυγδαλωτά, το θυμαρίσιο μέλι, τα βότανα αλλά και τα τυροκομικά, όπως το περίφημο τυρί «Σαν Μιχάλη» (Π.Ο.Π).

Για το τέλος, έμειναν οι μοναδικές παραλίες. Ο Γαλησσάς είναι ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Σύρου, αλλά αν επισκέπτεσαι για πρώτη φορά το νησί δεν μπορείς να τον παραβλέψεις.

Εδώ δεν θα κάνεις μόνο βουτιές αλλά θα περιηγηθείς στα ιστορικά μνημεία της περιοχής, όπως ο Καθολικός ναός της Ιεράς Καρδίας του Ιησού, και θα κάνεις τη δεκάλεπτη διαδρομή με το καραβάκι μέχρι το μικρό ξωκλήσι του Αγίου Στεφάνου.

Αν επιλέξεις τον Κόμητο για μπάνιο, θα βρεις ένα ωραίο beach bar, ενώ στις παραλίες Φοίνικα, Αχλάδι και Γυαλό, θα κάνεις βουτιές χωρίς ιδιαίτερη φασαρία. Αν θέλεις πραγματικά εξωτικά νερά, προτίμησε την απομονωμένη παραλία Δελφίνι ή το Κίνι.

The post Η Σύρος σου κλέβει την καρδιά με τις ομορφιές και την ιστορία της [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα