Η ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας Σοφία Αμορούζο που ξεκίνησε την καριέρα της στο… E-Bay

Η γυναίκα αυτή είναι πρότυπο για πολλά νέα κορίτσια που ονειρεύονται να πετύχουν στον επιχειρηματικό κόσμο και βιάζονται να τα καταφέρουν. Η Σοφία Αμαρούζο κατάφερε μέσα από ένα μικρό λογαριασμό στο E-Bay, πουλώντας vintage πάμφθηνα κομμάτια να εξελιχθεί σε Διευθύνων Σύμβουλο μιας εταιρίας ρούχων που η γυναίκες λάτρεψαν: Τη Nasty Gal.

Η Σοφία Αμαρούζο ήταν ένα αντισυμβατικό κορίτσι που πάντα έψαχνε το ιδιαίτερο. Λάτρευε τα vintage

κομμάτια και αποφάσισε πως το αγοραστικό της κοινό στο E-Bay θα πρέπει να μοιράζεται την ίδια τρέλα μαζί της. Έτσι, έψαχνε συλλεκτικά κομμάτια, τα αγόραζε πάμφθηνα και κατάφερνε να τα πουλήσει σε εξωφρενικές τιμές στο ηλεκτρονικό της μαγαζί.

Η δουλειά της εκτιμήθηκε δεόντως από τους λάτρεις του είδους και η Αμαρούζο απέκτησε φανατικούς αγοραστές στο ίντερνετ. Ο «σωτήρας» επενδυτής δεν άργησε να φανεί και η Index Ventures επενδύει το 2012 εννέα εκατομμύρια δολάρια στην επιχείρηση της Ελληνοαμερικανίδας, με την ίδια να κρατά ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ώστε να έχει λόγο στην πορεία και το προσωπικό της εταιρείας.

Το όνειρο της Αμαρούζο έγινε πραγματικότητα μέσα σε 8 χρόνια. Από το κορίτσι που επιδιδόταν σε μικροκλοπές στην προσπάθειά της να… ανανεώσει το στυλ της, εξελίχθηκε σε επιτυχημένη επιχειρηματία που δηλώνει αποφασισμένη να βοηθήσει τα κορίτσια που ξεκινούν τώρα στον επιχειρηματικό κόσμο και την μόδα, χρηματοδοτώντας τα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Marie Claire, η νεαρή επιχειρηματίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις ελληνικές επιρροές που δέχθηκε: «Οι Έλληνες μετανάστες ήταν παραδοσιακά ιδιοκτήτες οικογενειακών επιχειρήσεων, είτε λειτουργούσαν ένα μικρό μανάβικο σαν τους προπαππούδες μου είτε πουλούσαν πιάνα όπως ο παππούς μου. Είτε ήταν η ελληνική, είτε η ιταλική πλευρά μου πάντως, κατάγομαι από μια μακρά παράδοση αυτοδημιούργητων τύπων –πεισματάρηδων ανθρώπων που ήταν αποφασισμένοι να μην αφήσουν κανέναν να βάλει όρια σε αυτά που μπορούσαν να πετύχουν μόνοι τους».

The post Η ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας Σοφία Αμορούζο που ξεκίνησε την καριέρα της στο… E-Bay appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα