Γιατί ο ΠΑΟΚ χάνει τη… μπάλα στα ντέρμπι με ΠΑΟ & Ολυμπιακό

Ο ΠΑΟΚ καλούνταν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στο πρώτο δύσκολο ματς της χρονιάς, να δώσει απαντήσεις και να αποδείξει σε όλους πως φέτος είναι έτοιμος για το πρωτάθλημα, όμως στο... διαγώνισμα πήρε κάτω από τη βάση, έμεινε μετεξεταστέος και τον Δεκέμβριο, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχει την δεύτερη ευκαιρία για να αποδείξει ποιος είναι, τι μπορεί να κάνει και πόσο θέλει να πάρει φέτος το πρωτάθλημα...

Του

Θάνου Δημάτσα

Οι «ασπρόμαυροι» στο πρωτάθλημα ήταν αήττητοι και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ήταν ματς ερώτησης – απάντησης. Οι «πράσινοι» έθεσαν τα ερωτήματα, ο ΠΑΟΚ απάντησε και το αποτέλεσμα έδειξε πως στο πρώτο δύσκολο παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις συνθήκες. Βέβαια, μπορεί να κριθεί μια ομάδα μόνο και μόνο από ένα παιχνίδι, στο οποίο μπορεί οι παίκτες να ήταν κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια στην Φλωρεντία Φυσικά και δεν μπορεί να κριθεί για μια ήττα, όμως δεν είναι οποιαδήποτε ήττα. Ήταν το πρώτο δύσκολο παιχνίδι, το πρώτο ντέρμπι και μάλιστα εντός έδρας, όμως οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, απέτυχαν.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός είχε διαβάσει άριστα το παιχνίδι και ήξερε με ποιον τρόπο θα «χτυπήσει» τις αδυναμίες του πρωτοπόρου της Super League. Ο Γιάννης Αναστασίου γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να παίξει κοντρόλ παιχνίδι μέσα στην Τούμπα, προχώρησε στην τακτική των αντεπιθέσεων και σε αυτό το κομμάτι το Τριφύλλι βαθμολογείται με 10. Ειδικά στο 2° γκολ του Παναθηναϊκού ο Νίκος Καρέλης και ο Αμπντούλ Ατζαγκούν μέσα σε δευτερόλεπτα από την άμυνα, βρέθηκαν σε κατάσταση επίθεσης, με τον διεθνή φορ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Παναγιώτη Γλύκου.

Τεράστιος Ατζαγκούν, μεγάλο παιχνίδι ο Κουτρουμπής

Ο Νιγηριανός μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού ήταν ο MVP του ντέρμπι στην Τούμπα. Σκόραρε το πρώτο γκολ, ύστερα από πολύ ωραία προσπάθεια και γύρισμα του Κλωναρίδη και στο 2-1, όταν η μπάλα καίει και ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να δαγκώσει ο Ατζαγκούν έχει την ψυχραιμία, την ωριμότητα να βρει τον Καρέλη, εκείνος να πηγαίνει τη φάση μέχρι τέλους, μέχρι να περάσει η μπάλα την γραμμή. Εξαιρετικός ήταν και ο Γιώργος Κουτρουμπής σε ρόλο αρχηγού, λόγω της απουσίας του Κάρλος Ζέκα. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός ήταν σχεδόν αλάνθαστος κατά τη διάρκεια του 90λεπτου στην Τούμπα.

Ανέβηκαν οι προσδοκίες...

Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει ανέβει επίπεδο, πήρε παίκτες, έβαλε λεφτά και σε συνδυασμό με την φθίνουσα πορεία του Παναθηναϊκού κατάφεραν να γίνουν η δεύτερη καλύτερη ομάδα μετά τον Ολυμπιακό. Φέτος ο ΠΑΟΚ έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα, μόνο με νίκες, εκμεταλλεύτηκε τα στραβοπατήματα των «ερυθρόλευκων» και πάτησαν την κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα. Οι Θεσσαλονικείς απέδειξαν ένα και μόνο γεγονός πως στα ντέρμπι είναι «μικροί». Ειδικά με τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο ο ΠΑΟΚ βίωσε δύσκολες στιγμές καθώς οι «πράσινοι» τους έβγαλαν εκτός στόχων σε ό, τι αφορά το πρωτάθλημα λόγω το ότι ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Επίσης, ο Παναθηναϊκός στέρησε από τον ΠΑΟΚ το Κύπελλο Ελλάδος. Στον τελικό του ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός διέλυσε τον ΠΑΟΚ με 4-1.

Οι «ασπρόμαυροι» δείχνουν ότι δεν μπορούν να κερδίσουν τα ντέρμπι εκεί που κρίνεται το πρωτάθλημα. Όποια ομάδα κι αν κερδίσει ο ΠΑΟΚ, αν φεύγει με το μηδέν από τα ντέρμπι δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα και μεγάλο μερίδιο στην αποτυχία του παίζουν και οι οπαδοί του, οι οποίοι τις περισσότερες φορές λειτουργούν παρορμητικά, όπως χθες που την... έπεσαν στον Νίκο Σπυρόπουλο, λέγοντας του πως εκείνος έφταιγε που έχασε ο ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό.

The post Γιατί ο ΠΑΟΚ χάνει τη… μπάλα στα ντέρμπι με ΠΑΟ & Ολυμπιακό appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα