Η δίαιτα της ευτυχίας: Αυτά είναι τα τρόφιμα που επηρεάζουν την ψυχική μας διάθεση

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η διατροφή είναι ίσως ο βεσικότερος παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την ψυχική μας διάθεση, κάνοντας μας να νιώθουμε ευτυχισμένοι ή δυστυχισμένοι.

Η λίστα των Do’s & Don’ts της διατροφής των συναισθημάτων; Θα σας κάνει να εκπλαγείτε!

Φανταστείτε την σκηνή: Είχατε μία φρικτή μέρα στην δουλειά, τα πράγματα δεν πάνε καλά με τον σύντροφό σας, πέρασαν ...αιώνες από τότε που έχετε να ψωνίσετε καινούρια ρούχα και το καινούριο σας κούρεμα δεν σας πάει καθόλου. Και καθώς βλέπετε

την βροχή έξω από το παράθυρό σας... τί σκέφτεστε ότι θέλετε να φάτε; Είναι βέβαιο πως στο μυαλό σας έρχεται λίγη σοκολάτα ή παγωτό και κρασί και όχι ένα φρούτο ή ένα ποτήρι γάλα.

Όταν η ψυχική μας διάθεση πέφτει φαίνεται πως μπορεί να ανέβει ξανά μόνο με ένα τρόφιμο ανθυγιεινό φορτωμένο με πολλές θερμίδες! Όμως, παρόλο που σκεφτόμαστε πως οι λιχουδιές αυτές είναι οι μοναδικές που θα μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα τις δύσκολες στιγμές μας, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Μια λαχταριστή μακαρονάδα με μία γευστική σάλτσα μας ηρεμεί προσωρινά αλλά αρκεί για να σβήσει την φωτιά γρήγορα; Ίσως, αλλά μακροπρόθεσμα έχει μια επίδραση που μπορεί να μας οδηγήσουν στην ακριβώς αντίθετη κατάσταση από αυτήν που επιδιώκουμε.

Υπάρχουν τρόφιμα που μπορούν να μας βοηθήσουν να νιώσουμε πιο ευτυχισμένοι. Κατά τον ίδιο τρόπο υπάρχουν και άλλα τρόφιμα που μας κάνουν να νιώθουμε δυστυχισμένοι. Και αντίθετα με αυτό που ίσως σκέφτεστε είναι τα πιο υγιεινά που μας κάνουν καλό. Είμαστε ό,τι τρώμε. Και όλα τα τρόφιμα που καταναλώνουμε προκαλούν αντιδράσεις μέσα στον οργανισμό μας.

Έχει αποδειχτεί ότι μία υγιεινή διατροφή με υγιεινά τρόφιμα στα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης της κατάθλιψης. Αντίθετα μία διατροφή βασισμένη σε επεξεργασμένα τρόφιμα αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης αυτής της διαταραχής. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν έλλειψη σε ουσίες απαραίτητες για τον οργανισμό όπως το μαγνήσιο, λιπαρών οξέων και βιταμίνες που βοηθάνε στην δημιουργία νευροδιαβιβαστών που είναι απαραίτητοι για την καλή ψυχολογική διάθεση.

Μία δίαιτα βασισμένη σε αυτά τα στοιχεία μπορεί να μας οδηγήσει αργά ή γρήγορα στην κατάθλιψη. Και ναι, μία μπάλα παγωτού ή μία πίτσα είναι ακριβώς σε αυτήν την κατηγορία.

Αλλά μην ανησυχείτε. Δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εξαφανίσετε όλα τα τρόφιμα από την διατροφή σας γα να μην πάθετε κατάθλιψη. Η λύση είναι στην ισορροπία.

The post Η δίαιτα της ευτυχίας: Αυτά είναι τα τρόφιμα που επηρεάζουν την ψυχική μας διάθεση appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα