Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Αντιεξουσιαστές δημοσίευσαν ονόματα ελεγκτών στα ΜΜΜ

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. από τη δημοσίευση ονομάτων ελεγκτών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η σχετική λίστα με τα 125 ονόματα των ελεγκτών εικάζεται ότι δημοσιοποιήθηκε από την ομάδα αναρχικών που είχε πραγματοποιήσει επιθέσεις στο σταθμό του Μετρό «Μοναστηράκι».

Αυτό που έχει θορυβήσει τους αστυνομικούς

είναι η ακόλουθη αναφορά στο κείμενο των αναρχικών: «Αν γνωρίζεις κάποιον στη γειτονιά σου, στην πολυκατοικία σου, συμπεριφέρσου του ανάλογα».

Όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ με τον τρόπο αυτό απειλούνται άμεσα οι ελεγκτές που καθίστανται στόχοι καταδρομικών επιδρομών.

Υπενθυμίζεται ότι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, της Κρατικής Ασφάλειας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) περιπολούν πλέον με πολιτικά για να ενισχύσουν την φύλαξη σταθμών του Μετρό και του ΗΣΑΠ στην Αθήνα [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

Η απόφαση ελήφθη μετά τις επιθέσεις αντιεξουσιαστών σε Κεραμεικό, Μοναστηράκι και Άγιο Ελευθέριο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

«Δεν θα αφήσουμε συναδέλφους απροστάτευτους»

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε τους συναδέλφους μας απροστάτευτους» δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ Λ. Ρενιέρης, με αφορμή τη δημοσίευση της λίστας. Ο κ. Ρενιέρης, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε ότι το σωματείο έχει επικοινωνήσει με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος, που όμως, όπως υποστήριξε, δηλώνει αδυναμία να «κατεβάσει» την εν λόγω ανάρτηση.

«Δεν πρόκειται για μεμονωμένο φαινόμενο, και στο παρελθόν είχαμε τραυματισμούς, προπηλακισμούς, έχουμε ανθρώπους που τους έχουν στείλει στο νοσοκομείο. Σε τέτοιες περιπτώσεις εμείς πάντα ζητούσαμε από την εταιρεία να προστατεύσει τους εργαζόμενους. Η προηγούμενη διοίκηση δεν το έπραξε, όμως και με τη νέα διοίκηση αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Ρενιέρης. «Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη φύλαξη από την αστυνομία» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, και εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες υπάρχει ενδεχόμενο να επαναληφθεί επίθεση, όπως προ ημερών στο Μοναστηράκι.

The post Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Αντιεξουσιαστές δημοσίευσαν ονόματα ελεγκτών στα ΜΜΜ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα