Η Αθήνα μπαίνει ξανά στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη – Δυναμική η ανάκαμψη των ξενοδοχείων

Τα μεγέθη των ξενοδοχείων της πρωτεύουσας παρουσίασαν δυναμική ανάκαμψη τον Αύγουστο, όπως δείχνουν στοιχεία τελευταίας έρευνας για την ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ξενοδοχειακή αγορά, την απόφαση να ξεκινήσει η πώληση ταξιδιωτικών πακέτων για την Αθήνα, έλαβε ήδη ο γερμανικών συμφερόντων tour operators FTI.

Οι εκπρόσωποι της ξενοδοχειακής αγοράς της Αθήνας έχουν τονίσει ότι παραμένει υψηλό

το ποσοστό των ξένων τουριστών στην Αθήνα που δεν γνωρίζουν ότι η πρωτεύουσα της Ελλάδος διαθέτει παραλιακό μέτωπο.

Η νέα προοπτική ένταξης της Αθήνας στα επιχειρησιακά σχέδια των tour operators δημιουργεί προσδοκίες ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες για τον αθηναϊκό προορισμό και τα γύρω νησιά της Αττικής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής μάλιστα, οι εκπρόσωποι της αγοράς για να επιτευχθούν νέα υψηλά ρεκόρ στον ελληνικό τουρισμό το 2014, αναφέρουν ότι θα πρέπει να αυξηθούν πέραν της περιφέρειας και οι διεθνείς αφίξεις στην Αθήνα.

Το υπουργείο Τουρισμού από την πλευρά του, αποφάσισε να αναθέσει την εκπόνηση μελέτης για την καταγραφή και την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας με σκοπό την διαμόρφωση προτάσεων για την αισθητική και τεχνική αποκατάσταση της εικόνας του.

Η STRGlobal ανακοίνωσε από το Λονδίνο πρίν λίγες ημέρες την έρευνα για τα μεγέθη της ευρωπαϊκής ξενοδοχειακής βιομηχανίας τον Αύγουστο, κάνοντας ειδική αναφορά στην Αθήνα. Και αυτό γιατί η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων στην Αθήνα παρουσίασε την υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση σε σύγκριση με την πληρότητα των ξενοδοχείων στις άλλες ευρωπαϊκές πόλεις του δείγματος της έρευνας.

Ειδικότερα, η μέση πληρότητα αυξήθηκε κατά 21,8% τον Αύγουστο φέτος σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2012, φθάνοντας στο 62,5%. Ακολούθησε με αύξηση 15,6% η πληρότητα των ξενοδοχείων του Μάντσεστερ, φθάνοντας το 76,5%. Η μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία της Ευρώπης αυξήθηκε κατά 4,4 % τον προηγούμενο μήνα, φθάνοντας σε 74,2%. Επίσης, τα ξενοδοχεία της Αθήνας εμφάνισαν την υψηλότερη αύξηση και σε ό,τι αφορά το μέσο έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο. Στα αθηναϊκά ξενοδοχεία το μέσο έσοδο αυξήθηκε κατά 29,1% φθάνοντας στα 60 ευρώ. Γενικά το μέσο έσοδο στα ξενοδοχεία της Ευρώπης αυξήθηκε κατά 1,3% αγγίζοντας τα 77 ευρώ. Η μέση τιμή των ξενοδοχείων σε ευρωπαϊκό επίπεδο μειώθηκε κατά 2,9% φθάνοντας σε 103 ευρώ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα