«Πουθενάδες» στην Βουλή οι Χρυσαυγίτες – Έχουν εξαφανιστεί από την Πέμπτη

Εξαφανισμένοι είναι τις τελευταίες ημέρες οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από τους χώρους του Κοινοβουλίου λόγω της αυξημένης προσοχής που έχει στραφεί προς αυτούς μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Οι συνεχείς αποκαλύψεις σχετικά με τα τάγματα εφόδου και οι πιθανές εμπλοκές βουλευτών του εθνικιστικού κόμματος έχουν κάνει τους Χρυσυαγίτες βουλευτές να αποφεύγουν την Βουλή όπως ο… διάβολος το λιβάνι.

Βουλευτές

της Χρυσής Αυγής έχουν να παρευρεθούν σε συνεδριάσεις της Βουλής από την περασμένη Πέμπτη στις 19 Σεπτεμβρίου όταν πήραν μέρος στην συζήτηση για «πρόληψη και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και προστασία των θυμάτων αυτής».

O μόνος που έδωσε το «παρών» ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης όταν το μεσημέρι της Δευτέρας μίλησε σε τηλεοπτικές κάμερες κάνοντας λόγο για βρώμικο πόλεμο που δέχθηκε η Χρυσή Αυγή λόγω της «ραγδαίας αύξησής της».

Βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν συμμετείχαν ούτε στην συζήτηση με τους Έλληνες ευρωβουλευτές ενόψει της ελληνικής προεδρίας. Δεν συμμετείχαν όπως δημοσιεύει το thepaper.gr ούτε στην συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΚΤΕΛ το απόγευμα της Δευτέρας στην αρμόδια επιτροπή, ούτε στην συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα λεγόμενα «βραχιολάκια» σε υπόδικους και κατάδικους.

Ανοίγει ο φάκελος «Χρυσή Αυγή»

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, της οποία το προφίλ είχε σκιαγραφήσει το koolnews.gr, διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των 32 δικογραφιών που έχει αποστείλει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και αφορούν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η Ευτέρπη Κουτζαμάνη είναι μια γυναίκα που δεν έχει μάθει στα εύκολα. Γεννημένη στην Λέσβο το 1949 η σιδηρά κυρία της Δικαιοσύνης είχε θέσει υψηλούς στόχους και κατάφερε να τους πετύχει. Με το πείσμα και την δυναμικότητά της και παρά τις αντιρρήσεις συγγενών, η νεαρή τότε Ευτέρπη ήταν η πρώτη γυναίκα που εισήλθε στο εισαγγελικό σώμα τον Οκτώβριο του 1975 και έμαθε να επιβιώνει σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον.

Όταν η ίδια, πρίν ένα μην είχε αναλάβει την θέση, είχε δηλώσει μάλιστα προφητικά «Έχω πλήρη συνείδηση ότι αναλαμβάνω τα ηνία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολη, όπου ο εισαγγελέας καλείται να διαχειριστεί κρίσιμα θέματα, να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική ειρήνη και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας» και αυτό καλείται να φέρει εις πέρας.

Καλείται να αποδώσει δικαιοσύνη σε μια από υπόθεση που ίσως αποδειχθεί από τις πιο καθοριστικές για την σύγχρονη πολιτική και κοινωνική ιστορία της χώρας μας.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα