Γιορτές κάτω από το Big Ben

Όπως όλα δείχνουν φέτος η σκέψη “γιορτές στο Λονδίνο” θα μείνει απλά σκέψη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ξέρεις πως είναι τα Χριστούγεννα στην Αγγλία.

Από τον Χαράλαμπο Μιχαλόπουλο

Τα Χριστούγεννα είναι κάθε χρόνο big deal

στο Λονδίνο. Για το λόγο αυτό η πόλη πλημμυρίζει αυτές τις μέρες με τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Δείτε τις πιο γνωστές και όμορφες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που αξίζει να μη χάσετε αν βρεθείτε στο Λονδίνο αυτές τις μέρες.

Πλατεία Τραφάλγκαρ
Στην πασίγνωστη πλατεία Τραφάλγκαρ θα βρίσκεται και φέτος μέχρι τη Δωδέκατη Νύχτα (6 Ιανουαρίου), το γιγάντιο, φωτισμένο με χιλιάδες λευκά φωτάκια, Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης (προσφορά όπως πάντα του δημάρχου του Όσλο). Κάτω από τα κλαδιά του μαζεύονται εθελοντές και τραγουδούν τα κάλαντα για να συλλογή χρημάτων που θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό. (Μέχρι 22 Δεκεμβρίου)

Παραμονή Πρωτοχρονιάς
Την ώρα που το Big Ben θα σηματοδοτεί την αρχή του νέου χρόνου, ο Τάμεσης θα φωτιστεί από το φως φαντασμαγορικών πυροτεχνημάτων. Ακολουθήστε το μεγάλο αριθμό κόσμου που θα συγκεντρωθεί για να απολαύσει το London Eye φωτισμένο. (31 Δεκεμβρίου)

Harrods
Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του πολυκαταστήματος Harrods έχουν πλέον γίνει θεσμός. Από τον κομψό στολισμό και το φημισμένο grotto με τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη να υποδέχεται τα παιδιά, να τα ανεβάζει στα γόνατα του και στο τέλος να τους χαρίζει απλόχερα βιβλίο και φωτογραφία για να θυμούνται την επίσκεψη τους, μέχρι τις πολυαναμενόμενες Χριστουγεννιάτικες εκπτώσεις του, το Harrods είναι κάθε χρόνο από τις πιο βασικές στάσεις κάθε επισκέπτη του Λονδίνου.

Winter Wonderland στο Χάιντ Παρκ
Το Winter Wonderland στο Χάιντ Παρ είναι ένα «πανηγύρι» για όλη την οικογένεια. Εκεί μπορείς να βρεις από Γερμανική παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη αγορά, μέχρι το αντίστοιχο Αγγλικό fair. Από κάθε λογής λιχουδιές (Gingerbread, Glühwein) ως το μύλο του Λούνα Παρκ, το Winter Wonderland κάθε χρόνο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πόλους έλξης του Χριστουγεννιάτικου Λονδίνου. (Μέχρι 3 Ιανουαρίου)

Ice Skating
Το μεγαλύτερο ανοιχτό ice ring στο Λονδίνο σας περιμένει στο Somerset. Με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που αγγίζει τα 12 μέτρα σε ύψος, και σε κλίμα 18ου αιώνα είναι το τέλειο μέρος για να «ξεσκονίσει» κανείς το τριπλό άξελ του. Σε περίπτωση που αυτό είναι πολύ γεμάτο κόσμο για να μπορέσετε να το απολαύσετε, η δεύτερη καλύτερη επιλογή είναι σίγουρα το ice ring στο μουσείο Natural history, μπροστά ακριβώς από το πανέμορφο κτήριο του μουσείου. (Μέχρι 22 Ιανουαρίου)

Θέατρο
Μία επίσκεψη στην αγγλική πρωτεύουσα που να μη συνοδεύεται από τουλάχιστον μία θεατρική παράσταση θα έπρεπε να θεωρείται αμαρτία. Οι επιλογές από γνωστά έργα σε κάτι παραπάνω από αξιόλογες παραγωγές είναι αμέτρητες. Ωστόσο, οι δύο παραστάσεις που ξεχωρίζουν και κάνουν πάταγο αυτήν την περίοδο στο Λονδίνο είναι το “Άμλετ” στο Young Vic και το “Death and the

Keywords
Τυχαία Θέματα