Ο σύγχρονος Che είναι τετράποδος

Ο “Λουκάνικος” έχει σταθεί στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων και με το σπαθί του κέρδισε μια θέση (και ένα αφιέρωμα) στους Time.

Από τον Άρη Βουρβούλια

Όχι μόνο πρωτοστατεί τα τελευταία χρόνια στις διαδηλώσεις, όχι μόνο τα βάζει με το αστυνομικό σώμα χωρίς κουκούλες και μολότοφ, αλλά δέχεται και τη διεθνή αναγνώριση φιγουράροντας στο τελευταίο εξώφυλλο των Time. Ο λόγος για τον “Λουκάνικο”,

τον τετράποδο ήρωα, όπου στο πρόσφατο αφιέρωμα του περιοδικού για το πρόσωπο της χρονιάς, πρωταγωνίστησε για ακόμα μία φορά.

“Είναι μία διεθνής διασημότητα. Αυτός ο σκύλος μπαίνει στις γραμμές των ταραχοποιών στην πρωτεύουσα της Ελλάδας” αναφέρει χαρακτηριστικά στο (φωτογραφικό κυρίως) πορτραίτο του περιοδικού και συνεχίζει με σχόλια όπως “συμπαραστέκεται στους διαδηλωτές ακόμη κι όταν πέφτουν χημικά αέρια” και “γαυγίζει στους άνδρες των ΜΑΤ”.

Η έντονη δράση του στα πρόσφατα επεισόδια κατά των μέτρων λιτότητας δεν πέρασε απαρατήρητη και ο παράδοξος ακτιβιστικός του ρόλος επισημάνθηκε με ποικίλους τρόπους. Ήδη έχουν δημιουργηθεί γκρουπ στο Facebook για χάρη του, ενώ συχνά γίνεται είδηση στα blogs της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ο “Λουκάνικος”, γνωστός και ως “Κανέλλος” (τελικά όλοι οι “ταραχοποιοί” έχουν δύο ονόματα), λόγω του τριχώματός του, είναι δηλωμένα αδέσποτος (από τον Δήμο Αθηνών) από το 2006 και οι δράσεις του προσδιορίζονται μεταξύ της πλατείας Ομονοίας και του Συντάγματος.

Ο, λεοντόκαρδος κατά τα άλλα, σκύλος δεν απασχολεί για πρώτη φορά τα μέσα,  αφού και η εφημερίδα Guardian αλλά και το BBC έχουν αφιερώσει ολόκληρα slideshow για τις δράσεις του και την συνεπή παρουσία του στην καρδιά των επεισοδίων. Όντας πάντα με το μέρος των διαδηλωτών (έχει φάει δυστυχώς και ξύλο από τους αστυνομικούς), ο “Λουκάνικος” έχει μετεξελιχθεί σε μασκότ των κινητοποιήσεων δίνοντας ένα διαφορετικό χρώμα στα κατά τα άλλα θλιβερά γεγονότα. Εμείς από τη μεριά μας τι να πούμε; Συγχαρητήρια για τις βραβεύσεις και πάντα τέτοια.

Διαβάστε ακόμα:

* Η πορεία στο twitter

* Τα επεισόδια μιας ειρηνικής πορείας

* Η επιτυχία άργησε μια μέρα

Keywords
Τυχαία Θέματα