Φάρμακα και στα σούπερ μάρκετ!

«Θα βρούμε τρόπο διάθεσης φαρμάκων εκτός φαρμακείων», είπε ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στην κόντρα με τον ΕΟΠΥΥ αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα εξεταστεί η πιθανότητα διάθεσης φαρμακευτικών σκευασμάτων ακόμη και από τα σούπερ μάρκετ.

Η κυβέρνηση πιέζει καθημερινά ολοένα και περισσότερο τους φαρμακοποιούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Ο υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, μιλώντας στο 11ο Συνέδριο

Healthworld 2012 που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, εξέφρασε την πρόθεσή του να προχωρήσει στην απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών εξαιτίας, όπως είπε, της αδιαλλαξίας τους!

Η αντίδραση των φαρμακοποιών ήταν άμεση. «Είναι πρωτοφανές να εκβιάζει αυτός ο οποίος χρωστάει. Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν αχαριστία απέναντι στους φαρμακοποιούς, η προσφορά των οποίων είναι τεράστια τους τελευταίους μήνες σε έναν Οργανισμό που καταρρέει», δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών (ΦΣΑ), Κώστας Λουράντος κάλεσε τον υπουργό «να πληρώσει τα λεφτά που οφείλει γνωρίζοντας ότι οι φαρμακοποιοί δεν εκβιάζονται».

Keywords
Τυχαία Θέματα