Η γραμματέας όπως πρέπει να είναι

Κωνικά στήθη, μικροσκοπική μέση και πάρα πολύ κοντές φούστες κάτω από το σοβαρό πουκάμισο και τα μυωπικά γυαλιά για την επαγγελματία που κάνει όλα τα χατίρια του αφεντικού!

Η γραμματέας, η κομμώτρια και η νοσοκόμα είναι οι πιο διαχρονικές φαντασιώσεις των ανδρών και όχι απαραίτητα οι πιο απαγορευμένες. Μια ιστορική αναδρομή στις σέξι γραμματείς που έκαναν τα αφεντικά να αναστενάζουν –και τις ανταγωνίστριες να επιδίδονται με μανία σε κουτσομπολιά για να ξεσπάσουν τη ζήλια τους- έρχεται να θυμίσει πως όσο κι αν η μόδα αλλάζει ο μύθος της «τέλειας ιδιαιτέρας» παραμένει μυστηριώδης και πολύ

συναρπαστικός.

Η Daily Mail δημοσιεύει την μεγάλη έρευνα με φωτογραφίες γραμματέων από το 1930 έως το 1960 όπου δίνεται έμφαση στην πρώτη επαφή με τα προχωρημένα gadgets, στην προσαρμογή στους «νόμους» κατά του καπνίσματος ο 1998 και φυσικά στην πολύ κοντή φούστα. Το περίεργο είναι πως στις περισσότερες φωτογραφίες το αφεντικό εμφανίζεται 35άρης και η γραμματέας πιτσιρίκα –πάντα- λες και όταν μεγάλωνε υπήρχε νόμος που… την έστελνε σπίτι να φροντίζει σύζυγο και παιδιά.

Η Έλεανορ Κλιφτ η οποία εργαζόταν ως γραμματέας στο Newsweek την περίοδο των ‘60s, αναπολώντας τα χρόνια εκείνα δήλωσε στο The Daily Beast: «Οι γυναίκες τότε δεν ήταν πρέπον να εκφράζουν ανοιχτά τις φιλοδοξίες τους. Έπρεπε να είναι χαμηλού προφίλ και… όπως εγώ να προέρχονται από οικογένεια μικρομεσαία. Ήμουν κόρη μεταναστών, ο πατέρας μου είχε ένα μικρό μαγαζάκι και η μητέρα μου έφτιαχνε πουτίγκα και πατατοσαλάτες. Φλερτ υπήρχε αλλά οι ενοχές μου δεν με άφηναν να εμπλακώ πραγματικά με κάποιον από τη δουλειά»!

«Ο όρος ‘γραμματέας’ άρχισε να χρησιμοποιείται μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο γιατί πιο πριν προκαλούσε την οργή των φεμινιστριών», τονίζει ο υπεύθυνος επικοινωνίας του International Association of Administrative Professionals (IAAP), για λογαριασμό του οποίου έγινε η αναδρομή στις ιδιαιτέρες της σύγχρονης ιστορίας.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες από το 1950 έως το 1970 ήθελαν να έχουν έναν τίτλο, και ιδιαίτερα αυτόν της ιδιαιτέρας, διότι αντικατόπτριζε την καλή κοινωνική τους θέση και την full time εργασία σε ένα όμορφο μέρος, με φίκο και κουστούμια. Εκείνο που οι ερευνητές δεν μπορούν να εξηγήσουν είναι το γιατί διπλασιάστηκε τα τελευταία δύο χρόνια η προσφορά γυναικών για τη θέση της γραμματέα! Ξαφνικά έγινε και πάλι ένα από τα πλέον περιζήτητα επαγγέλματα!

Keywords
Αναζητήσεις
τι πρεπει να κανει μια γραμματεας, γραμματεας φαντασιωση
Τυχαία Θέματα