Έρχεται το «Facebook των φτωχών» για όσους δεν έχουν smartphones

Η γνωστή σε όλους μας σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, παρά την τεράστια επιτυχία της παγκοσμίως, συνεχίζει να εφευρίσκει καινούργιους τρόπους να «φέρνει κόσμο».

Ήδη η εταιρεία φτάνει τους 1,1 δις επισκέπτες που χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα τουλάχιστον μια φορά τον μήνα. Το φαινόμενο του Facebook δεν σταματά. Αυτή την φορά ο Μark Zuckerberg

αποφάσισε να κάνει προσιτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης και στους «φτωχούς».

Συγκεκριμένα, η εταιρεία παρατήρησε ότι οι περισσότεροι επισκέπτες της, μπαίνουν στην εφαρμογή του facebook μέσω των «έξυπνων κινητών» τους. Αυτό γέννησε την ιδέα να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στην εφαρμογή του Facebook και από κινητά παλαιότερης τεχνολογίας, ώστε να μπορούν και χρήστες παλαιότερης γενιάς κινητών να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Όπως αναφέρει μάλιστα το δημοσίευμα στο Έθνος η εταιρεία έδωσε πρόσφατα το ποσό των 70 εκατ. δολαρίων για να αγοράσει την Snaptu, μια εταιρεία με έδρα το Ισραήλ η οποία είχε αρχίσει να προσφέρει πρωτόγονες εκδοχές του Facebook και άλλων εφαρμογών σε απλά κινητά.

Με αυτή την πολιτική η εταιρεία προβλέπει ότι θα αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τους χρήστες της και ιδιαίτερα αυτούς που βρίσκονται σε αναπτυσσόμενες χώρες όπως Ινδία, Ινδονησία, Μεξικό, Βραζιλία και Βιετνάμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα