Ender’s Game: Μια ομάδα παιδιών θα σώσει την γη από τους εξωγήινους

Μια ομάδα παιδιών εκπαιδεύεται να αντιμετωπίσει την εισβολή εξωγήινων. Επικεφαλής των επίλεκτων είναι ο 16χρονος Άσα Μπάτερφιλντ. Πρωταγωνιστούν επίσης Χάρισον Φορντ, Μπεν Κινσλει και Βαιόλα Ντέιβις.

Το Ender’s Game γράφτηκε το 1985. Είναι ένα μυθιστόρημα στρατιωτικής και επιστημονικής φαντασίας από τον αμερικανικό συγγραφέα Orson Scott Card. Στο μυθιστόρημα με σημείο εκκίνησης το μέλλον του πλανήτη, το μυθιστόρημα

παρουσιάζει ένα ανθρώπινο είδος που βρίσκεται σε κίνδυνο ενώ έχει επιβιώσει μόλις από δύο συγκρούσεις με τους Buggers ένα είδος εντόμων και ξωτικών. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την Τρίτη εισβολή, ένας διεθνής στόλος διατηρεί ένα σχολείο για να βρει και εκπαιδεύσει τους μελλοντικούς διοικητές του στόλου. Τα πιο ταλαντούχα παιδιά συμπεριλαμβανομένου του πρωταγωνιστή του μυθιστορήματος Ender Wiggin κλείνονται από πολύ νωρίς σε κέντρο εκπαίδευσης γνωστό ως Σχολή της Μάχης. Εκεί, οι καθηγητές τους εκπαιδεύουν στις τέχνες του πολέμου μέσα από όλο και πιο δύσκολα παιχνίδια συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αναλαμβάνονται σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας σε δωμάτια μαχών, όπου ιδιοφυία της τακτικής Ender αποκαλύπτεται.

Ο νεαρός ηθοποιός Άσα Μπατρφιλντ που αναπαριστά τον Ender Wiggin αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Είναι αστείο. Όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα προσπαθήσαμε εγώ και ο Γκάβιν να είμαστε κοντά στο βιβλίο. Φυσικά, δεν υπάρχει 100% πιστή μεταφορά του βιβλίου. Είναι όμως όσο το δυνατόν πιο κοντά. Είμαι σίγουρος ότι θα αρέσει.»

Keywords
Τυχαία Θέματα