Επιστολή-«βόμβα» από την Ρεπούση – Γιατί δεν θέλει το αντιρατσιστικό

Μία νέα αντιπαράθεση αναμένεται να ξεκινήσει από το έγγραφο της βουλευτού της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρίας Ρεπούση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει να κάνει με το ήδη τεταμένο κλίμα για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Στο έγγραφο που δημοσιεύει η real.gr, η κυρία Ρεπούση καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να κινητοποιήσει προοδευτικές δυνάμεις δημοσιογράφων

και πολιτικών προκειμένου να μην περάσουν οι διατάξεις του αντιρατσιστικού που ποινικοποιούν την άρνηση των γενοκτονιών των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ καλεί την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ να παρακινήσει «συναδέλφους, πολιτικά κόμματα και δημοσιογράφους» να μην «περάσει» η -όπως τη χαρακτηρίζει- «προβληματική διάταξη που ποινικοποιεί την άρνηση των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου»!

Στην επιστολή η βουλευτής τονίζει πως το νομοσχέδιο είναι προοδευτικό, ωστόσο η συγκεκριμένη διάταξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ορισμένους για εθνικιστικούς λόγους και πως δεν πρέπει να περάσει η γραμμή της Νέας Δημοκρατίας που υποστηρίζει ότι ο νόμος πρέπει να συμπεριλάβει ως γενοκτονίες τις γενοκτονίες που έχει ψηφίσει η ελληνική Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα