Εγκληματική φωτογραφία: 19χρονος έσπασε ελληνορωμαϊκό άγαλμα για μία selfie

Υπάρχουν δύο βασικοί κανόνες όταν επισκέπτεσαι ένα μουσείο. Ο πρώτος είναι να μην αγγίζεις τα εκθέματα και ο δεύτερος να μην... κάνεις selfies πάνω στα εκθέματα.

Σε ένα μουσείο στο Μιλάνο ένας μαθητής ανέβηκε πάνω σε ένα άγαλμα για να τραβήξει μια selfie και το αποτέλεσμα ήταν να σπάσει το αριστερό πόδι του αγάλματος. Η ανακάλυψη έγινε σήμερα το πρωί από το προσωπικό της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Brera που είναι ένα από τα πιο φημισμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ιταλίας και το γεγονός αυτό έχει καταγραφεί και από τις κάμερες ασφαλείας.

1 από 4 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Το άγαλμα

απεικονίζει τον «Μεθυσμένο Σάτυρο», ένα αντίγραφο γλυπτού της Ελληνιστικής εποχής που δείχνει μια ανθρώπινη φιγούρα που έχει τα χαρακτηριστικά ζώου, να είναι μεθυσμένος και να κοιμάται. Ευτυχώς, -αν μπορούμε να το πούμε έτσι- το άγαλμα αυτό δεν έρχεται από τον 19ο αιώνα. Βρίσκεται στο διάδρομο της ακαδημίας που οδηγεί σε ένα δωμάτιο γεμάτο από πιο πολύτιμα έργα από τους πιο διάσημους γλύπτες της εποχής όπως οι αναφέρουν τα ιταλικά μέσα.

Δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε αν ο φοιτητής (το όνομα του οποίου δεν έχει αναφερθεί) πρόλαβε να τραβήξει την επίμαχη φωτογραφία ή το σπάσιμο του ποδιού του αγάλματος του έκοψε απότομα τις φιλοδοξίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα