Προβολή του ντοκιμαντέρ Structures στην ΑΣΚΤ σήμερα για το φεστιβάλ Art21

Το Αrt21 – 100 Artists αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρόγραμμα ντοκιμαντέρ που ξεδιπλώνει τις εξελίξεις στη σύγχρονη τέχνη όπως έχει διαμορφωθεί από τις αρχές του 2000 μέχρι σήμερα. Στην Αθήνα το πρόγραμμα παρουσιάζεται μέσα από μια σειρά συναντήσεων, προβολών, εκδηλώσεων και ομιλιών με ελεύθερη είσοδο στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, στην ΑΣΚΤ, στην Art Athina

και στο CAMP!Οι Λόρι Άντερσον, Λούις Μπουρζουά, Τζέιμς Τουρέλ, Μπάρμπαρα Κρούγκερ, Μάικλ Ρέι Τσαρλς, Μάθιου Μπάρνι, Τζον Γουότερς, Κίκι Σμιθ, Τρέντον Ντόιλ Χάνκοκ, Μάικ Κέλι, Χιρόσι Σουτζιμότο, Ρίτσαρντ Τετλ, Λόρι Σίμονς, Γουίλιαμ Κέντριτζ, Τζεφ Κουνς, Πολ ΜακΚάρτι, Σίντι Σέρμαν, Άι Γουαϊγουάι, Λιντα Μπένγκλις, Μαρίνα Αμπράμοβιτς και 100 συνολικά καλλιτέχνες παρουσιάζονται και μιλούν οι ίδιοι για το έργο τους κατά τη διάρκεια των 24 ωριαίων ντοκιμαντέρ τα οποία είναι αφιερωμένα σε διαφορετικές θεματικές ενότητες που αποτελούν πεδία έρευνας ή αναφοράς στη δουλειά του εκάστοτε καλλιτέχνη.

Στην ελληνική ιστοσελίδα της διοργάνωσης 100artistsathens.tumblr.com θα αναρτάται το πρόγραμμα των προβολών καθώς και φωτογραφικό υλικό από τις διοργανώσεις. Η προβολή θα είναι στην αγγλική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους.

Οι προβολές των ντοκιμαντέρ Art21 – 100 Artists συνεχίζονται στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντη) και στο CAMP! Contemporary Art Meeting Point (Απελλού 2 και Ευπόλιδος 4, Πλ. Κοτζια) ενώ το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί και στην Αrt-Athina 2014. Διεθνείς σύγχρονοι εικαστικοί μιλούν για την παραγωγική διαδικασία που ακολουθούν και παρουσιάζουν το έργο τους μέσα από τα ωριαία, πολυβραβευμένα ντοκιμαντέρ του οργανισμού.

ΜΑΡΤΙΟΣ

* 19.3.2014 στις 18:00 στην ΑΣΚΤ *

Structures

Καλλιτέχνες Matthew Ritchie, Fred Wilson, Richard Tuttle, Roni Horn, Teresa Hubbard/ Alexander Birchler.

* 21.3.2014 στις 21:15 στο CAMP! *

Romance

Καλλιτέχνες Laurie Simmons, Lari Pittman, Judy Pfaff και Pierre Huyghe.

* 26.3.2014 στις 18:00 στην ΑΣΚΤ *

Protest

Καλλιτέχνες Nancy Spero, An-My Lê, Alfredo Jaar και Jenny Holzer.

Keywords
Τυχαία Θέματα