«Εμπλοκή» με τα ΕΑΣ στο Eurogroup – Έντονες οι φήμες για οριστικό κλείσιμο

Αρνητικό φαίνεται πως είναι το κλίμα στο σημερινό eurogroup καθώς οι εταίροι μας φαίνεται πως είναι αντίθετοι με το ενδεχόμενο συνέχισης λειτουργίας των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων , με το οριστικό τους κλείσιμο να επανέρχεται ηχηρά στο προσκήνιο της διαπραγμάτευσης.Σήμερα το πρωί συνεδριάζει το Euro working group έχοντας στο τραπέζι μεταξύ άλλων και την εισήγηση της Τρόικας σε σχέση με την ολοκλήρωση του λεγόμενου τρίτου

ελέγχου και την απόφαση για την εκταμίευση του υπολοίπου της δόσης του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, εισήγηση της Τρόικας παραθέτει υπόψη των 17 κυβερνήσεων μία σειρά από στοιχεία που αφορούν το κλείσιμο των ΕΑΣ σε βάθος χρόνου, και με βάση κάποιες προϋποθέσεις.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Θάνου Αθανασίου για τo Real.gr, oι επιτελείς των Βρυξελλών εκτιμούν πως η μόνη κατάληξη του σχεδίου δεν μπορεί να είναι άλλη από την εκκαθάριση και αυτής της εταιρίας όπως θα συμβεί και με την ΕΛΒΟ.

Aνώτατος αξιωματούχος τoυ Εurogroup αναφέρει :«ο τρόπος με τον οποίο είχε προσδιοριστεί το προαπαιτούμενο για τις τρεις βιομηχανίες κατά το Eurogroup του Ιουλίου δεν απαιτεί ανάληψη ολοκληρωμένης δράσης, δηλαδή ολοκλήρωσης κάποιας εκκαθάρισης μέσα στο 2013, παρά μόνο την περιγραφή των σχεδίων της κυβέρνησης προς αυτόν το στόχο». Ως εκ τούτου οι Βρυξέλλες εκτιμούν ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα για τον περίφημο εξαγωγικό χαρακτήρα των ΕΑΣ και προς το τέλος του δρόμου το πλάνο μιλάει για εκκαθάριση. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι μία βδομάδα μετά τη σαφέστατη κατεύθυνση που έδωσε το προηγούμενο Eurogroup, αναλώθηκε στο να διευκρινιστεί και να κλειδώσει αφενός ο οδικός χάρτης προς την εκκαθάριση αφετέρου να διευθετηθούν ζητήματα που άπτονται των κρατικών ενισχύσεων ύψους ενός δις που έχει λάβει η εταιρία.

Στις Βρυξέλλες πάντως η εκτίμηση είναι πως η έγκριση των εταίρων θα δοθεί πριν αρχίσει το Eurogroup, ενώ αυτή καθ’ αυτή η εκταμίευση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, ανήμερα Συνόδου Κορυφής.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα