Momix: Γιατί εδώ τα κοκτέιλ… τρώγονται καλύτερα

Το Momix είναι σίγουρα η ευχάριστη έκπληξη στη νυχτερινή ζωή στο Γκάζι, αφού προσέφερε πραγματικά κάτι διαφορετικό κι όχι μια κατ΄επίφαση μοναδικότητα, από την οποία έπηξε η περιοχή, αφού η μοριακή μιξολογία ήταν κάτι που δεν υπήρχε στην περιοχή και από τα λίγα σε όλη την Αθήνα.

Μοριακή μιξολογία ή αλλιώς μοριακή γαστρονομία στο bartending είναι είναι η χρήση φυσικών ενώσεων για την ανάμιξη και μορφοποίηση των υλικών ενός υγρού, δηλαδή, δημιουργία cocktail

σε μορφή σφαίρας, ζελέ, παγωτού και πολλά άλλα.

Αφού λοιπόν σταμπάρεις την άκρως ενδιαφέρουσα industrial διακόσμηση και κάτσεις στα τραπέζια βαρέλια και αφού συνειδητοποιήσεις ότι οι μουσικές του επιλογές κάνουν τη διαφορά στην περιοχή,σε χαλαρωτικά funk soul μονοπάτια, είναι η ώρα να τσεκάρεις τον κατάλογο και να ενθουσιαστείς από το ότι την πρώτη σου φορά ίσως να μην καταλάβεις Χριστό.

Δεν πειράζει τα παιδιά που σερβίρουν και οι bartenders γνωρίζουν άριστα το προϊόν τους και είναι πάντα ευδιάθετοι για να σου το αναλύσουν, να μάθουν τα γούστα σου και να σου προτείνουν αυτό που ταιριάζει σε σένα και το στομάχι σου.

Τα πιο εντυπωσιακά από ένα μακροσκελή κατάλογο είναι το το γλυκόξινο Jack Sparrow Daquiriμε παλαιωμένο ρούμι, φρούτα του πάθους, ιβίσκο και ανανά, πασπαλισμένο με κόκκινο γλυκό πιπέρι και σερβιρισμένο με ζελεδοποιημένο χυμό από ξυνόμηλο και φράουλες. Δοκιμάσαμε, επίσης, και ενθουσιαστήκαμε με το Spice Latoya, το οποίο έχει βάση τεκίλα αγαύης και γεύση από μαύρη σοκολάτα, πορτοκάλι, πικραμύγδαλο και τόνους από τσίλι.

Το Smurfs In Bubbles είναι ένα από τα μοριακά ποτά που πρέπει να δοκιμάσεις με την παρέα σου, όπως προτείνει και το greece.dailysecret.com. Και φυσικά όλα τα ποτά και τα cocktail δεν ξεπερνούν τα 10€ και ορισμένα εξ αυτών θα σε ξαφνιάσουν για το συνδυασμό τιμής μεγέθους. 1 από 8 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα