Τι έκρυβε το γεύμα Παπούλια-Σαμαρά στο Προεδρικό – Τρόικα και εξωτερική πολιτική στο μενού

Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή κίνηση του Πρωθυπουργού να απουσιάσει για περισσότερο από μια ώρα από το Μέγαρο Μαξίμου για να κατευθυνθεί λίγα μέτρα πιο δίπλα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρωθυπουργός βγήκε χθες το μεσημέρι από το Μαξίμου χωρίς φρουρά, κάτι που προκάλεσε ψιθύρους, ενώ σε ορισμένους κύκλους αναζωπύρωσε και τα σενάρια για αιφνιδιαστικές κινήσεις του Πρωθυπουργού.

Όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, ο Πρωθυπουργός κατευθυνόταν σε προγραμματισμένο εδώ και μερικές μέρες ραντεβού του με τον Κάρολο Παπούλια, το οποίο χαρακτηρίζεται από την Προεδρία ως «ιδιωτικό», με αποτέλεσμα

να μην ανακοινωθεί και να μην τηρηθεί το σύνηθες πρωτόκολλο.

Πολλές λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, όπως όμως είναι σε θέση να γνωρίζει το koolnews.gr, στο τραπέζι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για την πορεία των συνομιλιών με τους εκπροσώπους των δανειστών, για την αναμενόμενη συμφωνία για τα ΕΑΣ αλλά και για τα κωλύματα που έχουν ανακύψει στα ζητήματα των πλειστηριασμών και του φόρου ακινήτων.

Επίσης, στο τραπέζι έπεσαν και ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως αυτό του σχηματισμού της κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία. Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γνώστης της γερμανικής πολιτικής σκηνής, φέρεται να μην αναμένει ριζική αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής της Γερμανίας, παρά την είσοδο των Σοσιαλδημοκρατών στην κυβέρνηση.

Τέλος, συζητήθηκαν και τα ελληνοτουρκικά αλλά και οι εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα. Το τραπέζι στρώθηκε για έξι, καθώς εκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού στο γεύμα παρακάθισαν ο Υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού, Κώστας Μπούρας, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, Κωνσταντίνος Μπίτσιος αλλά και ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας, Πρέσβης ε.τ Κωνσταντίνος Γεωργίου.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός αναχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο και ξεκίνησε για το-περιπετειώδες, όπως απεδείχθη-ταξίδι του στο Αζερμπαιτζάν, το οποίο εν τέλει αναβλήθηκε λόγω των τεχνικών προβλημάτων του πρωθυπουργικού αεροπλάνου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα