Σήμερα η κατάθεση της έκθεσης από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος – Προβλέπει ανάπτυξη

Στις 11 το πρωί ο Γ. Προβόπουλος θα παραδώσει στον Πρόεδρο της Βουλής της έκθεση της τράπεζας της Ελλάδος.

Έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης , η οικονομία το 2014 αναμένεται να σημειώσει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, ωστόσο γίνονται έντονες συστάσεις στην κυβέρνηση για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και την αυξημένη φορολογία.

Στην ειδική αναφορά για την φορολογία ο διοικητής τονίζει, για μία ακόμη φορά, ότι η δημοσιονομική προσαρμογή

πρέπει να επικεντρωθεί στην μείωση των δαπανών και η κυβέρνηση να επιδιώξει την αύξηση των εσόδων με την διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και όχι με την εξοντωτική φορολόγηση. Η εκτίμηση για θετικό ρυθμό ανάπτυξης το 2014 προκύπτει, όπως αναφέρεται στην Έκθεση, από μία σειρά παράγοντες και ενδείξεις, όπως η επιστροφή της εμπιστοσύνης, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών αλλά και το πλεόνασμα.

Ο Γ. Προβόπουλος υπογραμμίζει την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, την απαρέγκλιτη εφαρμογή του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής και το τρέξιμο των αποκρατικοποιήσεων.

Καλεί λοιπόν την κυβέρνηση να επιταχύνει με διαρθρωτικές αλλαγές την αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας με στόχο να αλλάξει το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας.

Τέλος, Όσον αφορά το τραπεζικό σύστημα συστήνει στις διοικήσεις να υλοποιήσουν τάχιστα τις υποδιευθύνσεις διαχείρισης των προβληματικών δανείων και να εντοπίζουν πρώιμα τυχόν νέα κόκκινα δάνεια.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα