Δισεκατομμυριούχος δωρίζει πίνακες αξίας 500 εκατομμυρίων στο Μουσείο Τέχνης του Λος Άντζελες

Σε ηλικία 83 ετών ο ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος Τζέρι Περέντσιο δώρισε την αξίας 500.000 εκατομμυρίων δολαρίων συλλογή του από ζωγραφικούς πίνακες στο παγκοσμίου φήμης Μουσείο Τέχνης του Λος Άντζελες.

Ουσιαστικά πρόκειται για το ένα πέμπτο της συνολικής περιουσίας του Περέντσιο καθώς το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων υπολογίζονται από τον Forbs 400 σε 2,7 δισ. δολάρια. Παντρεμένος με 3 παιδιά, ο Περέντσιο έκανε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του ιδρύοντας το πρώτο ισπανόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο

στις ΗΠΑ το 1992.

Ο μεγιστάνας προτίθεται να χαρίσει στο μουσείο του Λος Άντζελες 50 έργα της συλλογής του, σπουδαίων δημιουργών όπως ο Πικάσο, ο Μονέ, ο Μανέ, ο Μπόναρντ, ο Πισαρό κ.ά.

Χαρακτηριστικό της αγάπης που έχει για αυτά τα έργα είναι ότι τα περισσότερα εξ αυτών βρίσκονται στους τοίχους του σπιτιού του, καθημερινά έρχεται σε επαφή με αυτά. Όπως δηλώνει ο ίδιος: «Μετά την οικογένεια μου και τους φίλους μου δεν αγαπώ τίποτα περισσότερο από τη συλλογή έργων τέχνης μου»

Για να ολοκληρωθεί η δωρεά υπάρχουν δυο όροι στο παραχωρητήριο του Περέντσιο. Η μεταβίβαση θα γίνει μετά τον θάνατό του και μόνο αν το μουσείο ολοκληρώσει την κατασκευή του νέου επιβλητικού κτηρίου που σχεδίασε ο Ελβετός αρχιτέκτονας Πίτερ Ζούμθορ για να αντικαταστήσει τέσσερις παλιές εγκαταστάσεις του μουσείου.

Προφανώς πρόκειται για το μεγαλύτερο δώρο που έχει δεχθεί ποτέ το μουσείο στην ιστορία του και από τις μεγαλύτερες δωρεές τέχνης που έχουν γίνει διεθνώς.

The post Δισεκατομμυριούχος δωρίζει πίνακες αξίας 500 εκατομμυρίων στο Μουσείο Τέχνης του Λος Άντζελες appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα