«Αρχικαπετάνιος» ο Ξηρός μετά την απόδρασή του – Θα συστήσει (;) νέα τρομοκρατική οργάνωση

08:43 8/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Άμεση σύνδεση και συνάφεια μεταξύ της προσπάθειας ανασύστασης μίας νέας μεγάλης τρομοκρατικής οργάνωσης και την απόδρασης του καταδικασμένου για την υπόθεση της 17Ν Χριστόδουλου Ξηρού, βλέπουν οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι βρίσκονται από χθες το πρωί σε επιφυλακή καθώς υπάρχουν έντονοι φόβοι για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια, με αφορμή την μεταγωγή του στο νοσοκομείο.Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτίμησαν χθες ότι στόχος του Χριστόδουλου Ξηρού είναι να επαναδραστηριοποιηθεί στον χώρο της ένοπλης βίας, κάτι που επεσήμανε με δήλωσή του στην «Κ» και ο συνήγορός του κ. Φραγκίσκος

Ραγκούσης: «Η χρονική συγκυρία επιτάσσει την αφύπνιση της κοινωνίας. Ο Χριστόδουλος Ξηρός θα επιστρέψει στη φυλακή μόνο εάν βρεθεί και συλληφθεί».

Ο 56χρονος φυγάς είχε λάβει 9ήμερη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται προκειμένου, φαινομενικά τουλάχιστον, να επισκεφθεί συγγενικά του πρόσωπα στη Χαλκιδική. Η άδειά του ξεκινούσε την 1η και έληγε στις 9 Ιανουαρίου. Ο 56χρονος ήταν υποχρεωμένος να διαμένει στο σπίτι των γονιών του στη Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής, ενώ του είχε χορηγηθεί (για πρώτη φορά) ειδική άδεια ώστε να μπορεί να επισκέπτεται αυθημερόν την αδελφή του που διαμένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.

Αφορμή για την πυροδότηση σεναρίων περί σύστασης νέας τρομοκρατικής οργάνωσης με επικεφαλής το Ξηρό , στάθηκε και το κείμενο που ανάρτησε χθες στο Διαδίκτυο ο «πυρήνας φυλακής» των «Πυρήνων». Ξεκινούσε με τη φράση «ο αντάρτης πόλης Χριστόδουλος Ξηρός διασχίζει τη χώρα της ελευθερίας» και κατέληγε με τη φράση «η εποχή της επίθεσης ξεκίνησε».

Προβληματισμός για το γεγονός επικρατούσε και στο Μαξίμου με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια να δηλώνει εξερχόμενος από την έκτακτη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό πως «δυστυχώς για την πατρίδα μας, η εσωτερική τρομοκρατία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα» ενώ ζήτησε από τους πολιτειακούς παράγοντες να εκτελούν τον θεσμικό τους ρόλο. Στην συνάντηση παρέστη και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος ανέφερε ότι εντός 100 ημερών θα λειτουργήσει φυλακή υψίστης ασφαλείας για επικίνδυνους κακοποιούς και τρομοκράτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα