Απολαυστικότατο & εντυπωσιακότατο! Συνταγή για ριζότο με παντζάρια από τον Άκη Πετρετζίκη

Έχεις συνηθίσει το κλασσικό ριζότο με κοτόπουλο, μανιτάρια αλλά ο Άκης Πετρετζίκης έρχεται να σε εκπλήξει και πάλι. Η εκδοχή του με παντζάρια θα σε απογειώσει…

Υλικά

500 γραμμ. παντζάρια ωμά1,5 λίτρο ζωμό κοτόπουλο ή 2 κύβους κοτόπουλο
διαλυμένους σε 1 λίτρο νερό1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες300 γραμμ. ρύζι για ριζότο½ κούπα κρασί κόκκινο3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο2 κουταλιές της σούπας θυμάρι φρέσκο μόνο τα φύλλα τουΧυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι3 κουταλιές της σούπας βούτυρο1 πρέζα ζάχαρηΑλάτι & πιπέριΠαρμεζάνα

Διαδικασία

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό και ρίχνουμε 2 κύβους ζωμό κοτόπουλο και το βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθούν οι κύβοι. Σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε έτοιμα βρασμένα παντζάρια τα σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι το οποίο έχουμε βάλει πάνω από ένα μπολ. Το κάνουμε αυτό ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα ζουμιά του παντζαριού.

Παίρνουμε τα μισά από τα παντζάρια και τα βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Προσθέτουμε με μια κουτάλα λίγο ζωμό μέσα στο πολυμηχάνημα με τα παντζάρια και το χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε έναν αραιό πουρέ. Και όπως είναι όλος ο πουρές τον προσθέτουμε μετά στην κατσαρόλα με τον ζωμό. Έπειτα κλείνουμε τη φωτιά. Τα υπόλοιπα παντζάρια τα κόβουμε σε κύβους και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Παίρνουμε μια βαθιά κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα 3 κουταλιές ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και λίγα φύλλα θυμάρι ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι και μια πρέζα ζάχαρη. Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να καραμελώσει καλά το κρεμμύδι και να μην κολλήσει στην κατσαρόλα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε ανακατεύοντας το με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ελαφριά διάφανο.

Μόλις συμβεί αυτό, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε 2 κουταλιές ζωμού. Ανακατεύουμε συνεχώς, προσέχοντας να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας. Μόλις το ριζότο πιει όλη την υγρασία προσθέτουμε άλλη μία κουταλιά ζωμό.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και το ρύζι να είναι έτοιμο. Καλό θα ήταν το ρύζι να κρατάει λίγο και να μην είναι τελείως βρασμένο. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και ξύσμα από 1 λεμόνι. Ανακατεύουμε ξανά μέχρι να δέσει τελείως το ριζότο. Τέλος, προσθέτουμε τα παντζάρια που είχαμε κόψει σε κύβους και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε κατευθείαν.

Info: akispetretzikis.com

The post Απολαυστικότατο & εντυπωσιακότατο! Συνταγή για ριζότο με παντζάρια από τον Άκη Πετρετζίκη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα