Στα δικαστήρια πάει ο ΟΠΑΠ

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτα δικαστήρια πάει ο ΟΠΑΠΠαρασκευή, Νοέμβριος 27, 2015 - 12:58

Αίτημα διαιτησίας από την εταιρία μετά τις αποφάσεις του προέδρου της ΕΕΕΠ Αντώνη Στεργιώτη


Σε σειρά δικαστικών ενεργειών προχωρά ο ΟΠΑΠ με αφορμή την πρόσθετη φορολόγηση στα τυχερά παιχνίδια και την αλλαγή στον κανονισμό των VLTs που αποφάσισε αιφνιδιαστικά, το περασμένο καλοκαίρι,

ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχουν Παιγνίων (ΕΕΕΠ) Αντώνης Στεργιώτης.

Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΠΑΠ, κατέθεσε στο Δικαστήριο Διεθνούς Διαιτησίας του Λονδίνου αίτημα διαιτησίας, κατά τα οριζόμενα στην από 2011 Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΠΑΠ Α.Ε. για την εγκατάσταση και την εκμετάλλευση 35.000 παιγνιομηχανημάτων (VLTs), για ζημίες που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ.

Επίσης, σήμερα κοινοποίησε «έγγραφη ειδοποίηση στην Ελληνική Δημοκρατία σχετικά με παραβάσεις τής από 2000 Σύμβασης Παραχώρησης Αποκλειστικών Δικαιωμάτων Τυχερών Παιγνίων που σχετίζονται τόσο με την επιβολή τέλους στα παίγνια της ΟΠΑΠ Α.Ε., σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν. 4346/2015 όσο και με το αποκλειστικό δικαίωμα της ΟΠΑΠ Α.Ε. στο διαδικτυακό στοίχημα».

Διακριτική μεταχείριση

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΠΑΠ, «στις 19 Νοεμβρίου 2015 η Ελληνική Δημοκρατία αποφάσισε την επιβολή ειδικού τέλους ανά στήλη σε κάθε παιχνίδι της ΟΠΑΠ Α.Ε., η οποία τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2016.

Μεταξύ άλλων, το τέλος αυτό συνιστά διακριτική μεταχείριση σε βάρος της εταιρίας και σε όφελος άλλων παρόχων τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων μη αδειοδοτημένων και μη εποπτευόμενων στην Ελλάδα διαδικτυακών παρόχων, οι οποίοι λειτουργούν κατά παράβαση των αποκλειστικών δικαιωμάτων της ΟΠΑΠ Α.Ε. Η εταιρία προτίθεται να προβεί σε περαιτέρω νομικές ενέργειες το συντομότερο καταλλήλως δυνατόν».

Keywords
Τυχαία Θέματα