«Μην πλένεις το γαϊδαράκι σου τα βράδια» – Οι πιο περίεργοι νόμοι του κόσμου

Ήρθε η ώρα να αποκαταστήσουμε μια αδικία και να «απαντήσουμε» στους εμπαθείς Βαϊμάκηδες και Ρηγάτους που γελούν με ότι κάνει ο Κιμ Γιονγκ Ούν. Έναν περίεργο νόμο έβγαλε ο άνθρωπος, ζητώντας οι πολίτες της Βόρειας Κορέας να έχουν το ίδιο κούρεμα με εκείνον κι έπεσαν να τον φάνε. Λες και είναι ο μοναδικός που αποφάσισε να συμπεριλάβει στους νόμους του κράτους μια γελοιότητα.

Γράφει η Ευγενία Κουντούρη

Ήρθε η ώρα λοιπόν να λάμψει η αλήθεια. Δείτε τους πιο παράξενους νόμους που ισχύουν στις «αναπτυγμένες»

χώρες και μετά ελάτε να συζητήσουμε για το αν ο Κιμ είναι ο ... περίεργος.

1 από 15 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Κι αν κοιμηθεί στην μπανιέρα ο... γάιδαρος;

Βρίσκεσαι στην Οκλαχόμα, έχεις έναν γαϊδαράκο κι αποφασίζεις να τον βάλεις στην μπανιέρα για να κάνει ένα μπανάκι. Μέχρι εδώ, όλα καλά. Πρόσεχε όμως να μην… κοιμηθεί! Στην πολιτεία της Αμερικής είναι παράνομο να κοιμίζεις το γαϊδαράκι σου στην μπανιέρα μετά τις 7.00 το απόγευμα! Κάνε μια κουβέντα μαζί του κι εξήγησε του πως, όχι, δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια για ένα μόνο λεπτάκι.

Ο Τσέχος ταξιτζής... ξέρει!

Βρίσκεσαι στην Πράγα και μπαίνεις σε ένα ταξί. Λογικά ο οδηγός θα βάλει το ταξίμετρο στο «1». Εάν το βάλει στο «2», τότε πιθανότατα πάει να σε κλέψει. Εάν όμως το βάλει στο «3», τότε είτε ο Βλαδίμηρος, είτε ο Κιμ, έχει πατήσει το κουμπί, οπότε κάνε τον σταυρό σου και αποχαιρέτα τους δικούς σου. Βλέπεται στην Τσεχία υπάρχει νόμος που επιβάλει στους ταξιτζήδες να βάλουν το ταξίμετρο στο 3ο επίπεδο σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης.

Ρε φιλαράκι, πλάκα κάνεις;

Όταν πιεις κανένα ποτάκι παραπάνω, έτσι κι αλλιώς δύσκολα θυμάσαι τι πρέπει να κάνεις και τι δεν πρέπει. Πόσο μάλλον με τους τόσους μπερδεμένους νόμους που υπάρχουν σε διάφορα μέρη. Εάν για παράδειγμα είσαι στο Σαίντ Λιούις δεν μπορείς να πιεις μπύρα στο δρόμο, ενώ εάν είσαι στο Σικάγο, δεν μπορείς να πιεις όρθιος πουθενά στην πόλη. Δεν μπορείς να πιεις κρασί σε κούπα του τσαγιού στο Κάνσας, ενώ στο Κλίβελαντ μόνο ένας μπορεί να πίνει ουίσκι από το μπουκάλι. Δεν μπορείς να το μοιραστείς ούτε με το… αμόρε σου. Η μόνη πόλη που σέβεται απόλυτα αυτούς που πίνουν είναι στο Σασκάτσουαν του Καναδά, όπου βάση νόμου απαγορεύεται να πίνεις νερό σε μπυραρία!

Ζήτησαν άδεια οι εξωγήινοι;

Σύμφωνα με Νόμο που ψηφίστηκε το 1986 στην Μεγάλη Βρετανία, ο γενικός γραμματέας του κράτους μπορεί να χρησιμοποιήσει «εύλογη βία» ώστε να αποτρέψει την εισβολή εξωγήινων. Εάν βέβαια, οι εξωγήινοι ζητήσουν άδεια για να προσγειωθούν στο Λονδίνο, ή κάποια άλλη πόλη, τότε ο νόμος δεν ισχύει. Λογικό!

Μην τραβάς το καζανάκι

Εάν ζεις σε μονοκατοικία στην Ελβετία, δεν θα σε πάρει και κανείς χαμπάρι. Εάν όμως μένεις σε διαμέρισμα μην τυχόν και τραβήξεις καζανάκι μετά τις 10 το βράδυ, γιατί τότε θα βρεθείς πίσω από της φυλακής τα σίδερα περιμένοντας τσιγάρα. Σύμφωνα με τον νόμο παραβιάζεις την κοινή ησυχία, οπότε κράτα τα μέχρι το πρωί. Φανταστείτε τι θα γίνεται στις 8 το πρωί όταν όλοι τρέχουν να επισκεφτούν τις τουαλέτες τους ξέγνοιαστοι.

Μην πατήσεις το παιδάκι

Στη Δανία υποχρεούστε να τσεκάρετε κάτω από το αυτοκίνητο σας, πριν το βάλετε μπροστά, σε περίπτωση που κρύβεται κάποιο παιδάκι. Εάν δεν κοιτάξετε τότε θα πάτε φυλακή. Αλλά μην ανησυχείτε. Δεν τρέχει και τίποτα, αφού δεν υπάρχει νόμος στην συγκεκριμένη χώρα που να… απαγορεύει το να αποδράσεις από την φυλακή.

Πού και πότε την... αμολάμε;

Στην Φλόριντα είναι παράνομο να την… αμολήσεις σε δημόσιο χώρο μετά τις 6.00 το απόγευμα τις Πέμπτες. Εάν το ρολόι λέει 5.59, κανένα πρόβλημα. Εάν δεν είναι Πέμπτη, πάλι, κανένα πρόβλημα. Σε περίπτωση πάντως που σου έρθει μετά τις έξι και μάλιστα Πέμπτη… τρέξε στο σπίτι όσο πιο γρήγορα μπορείς!

Τραγουδάνε οι Καναδοί;

Ο νόμος στον Καναδά είναι σαφής! Κάθε πέντε τραγούδια που παίζουν στο ραδιόφωνο, πρέπει να ακούγεται κι ένας τραγουδιστής με Καναδέζικη υπηκοότητα. Μην σας φανεί λοιπόν περίεργο που κάθε λίγο και λιγάκι παίζει κι ένα τραγουδάκι του Τζάστιν Μπίεμπερ. Τι να κάνουν και οι καημένοι οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί;

Μην τρως σε μαγαζί που καίγεται

Βρίσκεσαι στο Σικάγο, τρως ένα ωραίο μπέργκερ και το εστιατόριο πιάνει φωτιά. Λυπάμαι που γίνομαι αγγελιοφόρος κακών νέων, αλλά δεν μπορείς να μείνεις άλλο εκεί. Πρέπει να πάρεις το ωραίο σου φαγητό και να αποχωρήσεις, αφού στη συγκεκριμένη πόλη απαγορεύεται να τρως σε κτήριο που έχει πάρει φωτιά.

Αιώνια ζωή

Εάν θέλεις να ζήσεις για πάντα, τότε δεν χρειάζεται να συνεχίσεις να αναζητάς το Άγιο Δισκοπότηρο. Πήγαινε απλά να ζήσεις σε μία πόλη της Ανταρκτικής που λέγεται Λόνγκγίερμπιν, όπου το να πεθάνεις είναι παράνομο! Όπως φαίνεται στο χώμα της συγκεκριμένης πόλης τα πτώματα δεν αποσυνθέτονται, οπότε εδώ και 70 χρόνια εάν θέλεις να πεθάνεις πρέπει να πας αλλού!

Καλύτερα να... μιλάς

Το να βρεθείς στην φυλακή επειδή μασάς τσίχλα το έχεις ποτέ σκεφτεί; Εάν όμως βρίσκεσαι στην Σιγκαπούρη και θέλεις να απολαύσεις την αγαπημένη σου τσιχλόφουσκα, την πάτησες. Με νόμο του 1992 το μάσημα τσίχλας απαγορεύεται εκτός κι αν είναι νικοτίνης και σε βοηθάει να κόψεις το κάπνισμα. Η εποχή της … τσιχλοαπαγόρευσης.

Να έχεις χορτάσει

Έχετε επισκεφτεί ποτέ την Δανία; Μήπως καθίσατε να φάτε και πριν πληρώσετε το γκαρσόνι σας ρώτησε επανειλημμένα εάν θέλετε κάτι άλλο ή αν είστε χορτάτοι; Και πιστέψατε ότι απλά είναι πολύ ευγενικός έτσι; Λάθος! Αυτό που ήθελε να σιγουρέψει είναι πως θα πληρώσετε. Βλέπεται στη Δανία βάση νόμου μπορεί ένας πελάτης να μην πληρώσει εάν δεν έχει χορτάσει. Γι” αυτό την επόμενη φορά που θα πάτε, κρατάτε… χώρο.

Βγάλτε τις μεζούρες

Εάν σκέφτεσαι να μετακομίσεις στην Ιαπωνία τότε καλό είναι να αρχίσεις επιτέλους αυτή την δίαιτα που αναβάλλεις για κάθε επόμενη… Δευτέρα. Στην Ιαπωνία, με νόμο που ψηφίστηκε το 2009, εάν είσαι άνω των 40 ετών απαγορεύεται να είσαι χοντρός! Ο άντρας πρέπει να έχει περίμετρο μέσης μέχρι 80 εκατοστά και οι γυναίκες από 90 εκατοστά και κάτω. Με τους αθλητές του Σούμο, δεν έχω ιδέα τι γίνεται.

Χαμογελάτε είναι μεταδοτικό

Είσαι πολίτης του Μιλάνου και δεν χαμογελάς; Την πάτησες! Η Ιταλική πόλη απαιτεί από τους κατοίκους της να χαμογελούν συνεχώς διαφορετικά μπορεί να κλιθούν να πληρώσουν πρόστιμο. Οι μοναδικές εξαιρέσεις είναι στις κηδείες κι όταν επισκέπτονται νοσοκομείο. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούν να είναι σκυθρωποί, εάν φυσικά τα καταφέρουν και δεν έχει … κολλήσει η φάτσα τους με το συνεχές χαμόγελο.

Να σου αλλάξει τα φώτα

Είσαι στην Πόλη Βικτόρια της Αυστραλίας και καίγεται μια λάμπα στο σπίτι σου. Απαγορεύεται να την αλλάξεις, εκτός κι αν είσαι πιστοποιημένος ηλεκτρολόγος! Σε περίπτωση που παραβιάσεις τον νόμο θα πληρώσεις 10 Αυστραλιανά δολάρια. Πιστεύω πως τώρα λύθηκε και το μυστήριο με αρκετούς συζύγους. Μη τρελαίνεστε κορίτσια. Προφανώς… κρατάνε από την Αυστραλία.

The post «Μην πλένεις το γαϊδαράκι σου τα βράδια» – Οι πιο περίεργοι νόμοι του κόσμου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα