Απεργοί κατακτούν την Αθήνα μπροστά σε πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα, κλούβες, ΜΑΤ, φράχτη και Αίαντα!

Κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια, κομφούζιο στο Πεδίο του Άρεως από τους διαδηλωτές που συγκεντρώνονται για την πορεία προς την Βουλή, απίστευτο σκηνικό με την οχύρωση του Συντάγματος από ΜΑΤ, κλούβες και κιγκλιδώματα.

Η αγανάκτηση των Ελλήνων για τα δυσβάσταχτα μέτρα των 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που απαιτεί η Τρόικα

-τα οποία σφραγίστηκαν κατά τη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και θα ανακοινωθούν πιθανότατα αύριο- «συμπαρέσυρε» τους ένστολους του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας οι οποίοι μετέχουν στο συλλαλητήριο.

Στο πλευρό των διαδηλωτών και οι επαγγελματοβιοτέχνες που έκλεισαν τα καταστήματά τους, οι βενζινοπώλες που έχουν εξαγγείλει ότι θα κλείσουν τα πρατήρια τους (κάτι που έχει συμβεί ελάχιστες φορές στο παρελθόν) αλλά και δεκάδες τομείς εργαζομένων οι οποίοι μετέχουν στην γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Η χώρα παραλύει για 24 ώρες (μέχρι τα μεσάνυχτα) από ανθρώπους αγανακτισμένους για όσα τους έχουν συμβεί έως σήμερα αλλά κυρίως για όσα τους περιμένουν με μέτρα που στοχεύουν κυρίως μισθωτούς και συνταξιούχους.

Η αστυνομία περιμένει κι έχει προετοιμαστεί για στροφή των διαδηλωτών προς υπουργεία, οργανισμούς και ΔΕΚΟ με σκοπό την κατάληψή τους ενώ ήδη  σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας βρίσκονται 4.000 αστυνομικοί και 50 διμοιρίες των ΜΑΤ.

Να μη συνεδριάσει η Βουλή ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Το αίτημα να μη συνεδριάσει η Βουλή έθεσε πριν από λίγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος,  αφού το αίτημα απορρίφθηκε, ενημέρωσε το προεδρείο ότι θα παραμείνει μικρή αντιπροσωπεία του κόμαμτος στη Βουλή για τη συζήτηση.

Είχαν ήδη αποχωρήσει από τη συνεδρίαση η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων λέγοντας ότι τα μέλη τους επιθυμούν να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις προς ένδειξη συμπαράστασης στους αγώνες των εργαζόμενων.

«Η Δημοκρατία θέλει το Κοινοβούλιο ανοιχτό», τόνισε ωστόσο η αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και επισήμανε ότι δεν είναι δυνατό να μην γίνει η συνεδρίαση καθώς αυτή είναι η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, διαφώνησε δε και με την ουσία του αιτήματος. Απάντησε μάλιστα και στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, κόμμα με το οποίο εκλέγεται βουλευτής, τονίζοντας πως η αποσταθεροποίηση είναι πιθανή όταν το Κοινοβούλιο δεν είναι ανοιχτό.

Ο Πάνος Καμμένος πήγε αλλού τη συζήτηση. Αφού απέδωσε τιμή στον Παύλο Μπακογιάννη, ημέρα επετείου της δολοφονίας του, ανέφερε πως δεν μπορεί να συνεδριάζει η Βουλή και ο πρόεδρος να τελεί υπό αναστολή. «’Η θα πρέπει να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του ή όχι», είπε και κάλεσε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να προσέλθει στην Ολομέλεια. Η απάντηση ήρθε σε έντονο τόνο από τον Νικήτα  Κακλαμάνη ο οποίος είπε πως ο αν κ. Καμμένος θέτει θέμα μομφής για τον πρόεδρο της Βουλής να το πράξει θεσμικά όχι να αφήνει σκιές, την στιγμή που ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης που τον εμπλέκει σε ξέπ

Keywords
Τυχαία Θέματα