Χύνεται αίμα στις διαδηλώσεις των αγανακτισμένων της Ισπανίας

Τα δυσβάσταχτα μέτρα έβγαλαν χιλιάδες εξαγριωμένους πολίτες στους δρόμους! Βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία και μάχες σώμα με σώμα σε λεωφόρους και στενά της Μαδρίτης. Δεκάδες κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Αγανακτισμένοι Ισπανοί περικύκλωσαν το Κοινοβούλιο και τα έκαναν γυαλιά καρφιά στην ισπανική πρωτεύουσα σε μια έκρηξη απόγνωσης για τη σκληρή λιτότητα και τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση Ραχόι η οποία βρίσκεται πλέον μια

ανάσα από την ένταξη στον πλήρη μηχανισμό διάσωσης, παρά τις επίσημες διαψεύσεις… Σύμφωνα με την El Pais 64 άτομα τραυματίστηκαν και 28 συνελήφθησαν σε ένα σκηνικό που έμοιαζε με εμπόλεμη ζώνη.

Η τεράστια αστυνομική δύναμη είχε οχυρώσει το Κοινοβούλιο καθώς η κυβέρνηση είχε τον φόβο για τυχόν επανάληψη μιας προσπάθειας για πραξικόπημα ανάλογης του 1981 και είσοδο διαδηλωτών που ήταν αποφασισμένοι να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Τα γενικευμένα επεισόδια άλλωστε χτες ξεκίνησαν όταν οι πολίτες επιχείρησαν να σπάσου τον φράχτη της αστυνομίας.

Οι αρχές είχαν τοποθετήσει κλούβες και φράχτες σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το Κοινοβούλιο, ώστε να εμποδίσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι φώναζαν «Βγείτε έξω!», «Δεν μας αντιπροσωπεύουν» και «Απολύστε τους» ενώ απέναντι στους αστυνομικούς με τα υψωμένα κλομπ ο κόσμος φώναζε «Αυτά είναι τα όπλα μας» σηκώνοντας τις γροθιές ψηλά…

Για να κρατήσουν τον κόσμο μακριά οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν –εκτός από τα κλομπ τους- σφαίρες από καουτσούκ τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα