Απαγωγή – θρίλερ: Τα δύο σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση της απαγωγής του 25χρονου, που δεν έχει ακόμη βρεθεί ενώ τα επτά άτομα που συνελήφθησαν (έξι άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 71, 45, 35, 31, 57, 44 και 46 ετών αντίστοιχα) υποστηρίζουν που εκείνος έστησε την όλη υπόθεση.

Ήταν αρχές Αυγούστου όταν ο 72χρονος φίλος της οικογένειας, που έχει συλληφθεί και θεωρείται ο εγκέφαλος της απαγωγής, έμαθε πως η γιαγιά του 25χρονου κέρδισε στο λαχείο ένα μεγάλο ποσό. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα της απαγωγής του νεαρού.

Οι Αρχές θεωρούσαν πως ο 72χρονος προσκάλεσε τον άτυχο άνδρα για να συναντηθούν στο

κέντρο της Αθήνας, εκεί που τον περίμεναν οι συνεργοί του. Μετά όμως τη σύλληψη των επτά και τις καταθέσεις τους, η υπόθεση φαίνεται πως είναι ακόμη πιο σύνθετη από ό, τι αρχικά φαινόταν, αφού οι συλληφθέντες υποστηρίζουν πως ήταν συνεργοί του 25χρονου και όχι απαγωγείς του.

Πλέον οι Αρχές έχουν καταλήξει σε δύο σενάρια για την υπόθεση. Ή οι απαγωγείς λένε αλήθεια και ο 25χρονος απλά αποφεύγει τη σύλληψη ή οι απαγωγείς τον σκότωσαν για να μην υπάρχει η περίπτωση να τους αναγνωρίσει, όταν κατάλαβαν πως η αστυνομία είναι στα ίχνη τους.

Τι ισχυρίζεται ο 72χρονος

Ο άνθρωπος που θεωρείται ως ο εγκέφαλος της απαγωγής, ο 72χρονος φίλος της οικογένειας του νεαρού, είναι πατέρας δύο εν ενεργεία αστυνομικών. Στην κατάθεση του δήλωσε πως «δεν υπάρχει καμία απαγωγή, ο 25χρονος σκηνοθέτησε μόνος του την εξαφάνισή του καθώς οι σχέσεις με την μητέρα του δεν ήταν καθόλου καλές».

Ισχυρίστηκε, επίσης, πως ο 25χρονος ήταν εκείνος που τον προσέγγισε και τον έπεισε να σκηνοθετήσουν την απαγωγή, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως ο ίδιος είχε χρέη και με τα χρήματα από τα λύτρα θα μπορούσε να καλύψει μέρος αυτών.

Συνεχίζοντας ο 72χρονος, τόνισε πως ο νεαρός ήταν ο εγκέφαλος, αλλά αυτό που τον αιφνιδίασε ήταν η απόφαση της μητέρας του να καλέσει την αστυνομία, κάτι που τον έκανε να εξαφανιστεί.

Ποιο είναι το σενάριο της απαγωγή και δολοφονίας

Το πρώτο σενάριο που εξέταζε η αστυνομία ήταν η απαγωγή του νεαρού από τον 72χρονο οικογενειακό φίλο, με το που έμαθε για τα χρήματα που κέρδισε η γιαγιά του στο λαχείο και στη συνέχεια εκτελέστηκε από τους συνεργούς του.

Αφού του τηλεφώνησε και του έκλεισε ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας, φρόντισε να εμφανιστούν εκεί οι συνεργοί του, που απήγαγαν τον νεαρό άνδρα. Το επόμενο βήμα ήταν να καλέσουν τη μητέρα του νεαρού και να ζητήσουν 600.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο, απειλώντας την πως αν έρθει σε επικοινωνία με τις Αρχές θα τον δολοφονήσουν. Η σαστισμένη μητέρα προσπάθησε να συγκεντρώσει τα χρήματα και στη δεύτερη συνομιλία με τους απαγωγείς του γιου της είπε πως είχε μαζέψει 300.000 ευρώ, περίπου. Οι απαγωγείς δέχθηκαν να ρίξουν το ποσό στα 500.000 ευρώ, ενώ για να αποδείξουν στη μητέρα πως ο γιος της ήταν ζωντανός, έβαζαν τον 25χρονο να της μιλάει.

Η μητέρα του θύματος αποφάσισε να απευθυνθεί στην αστυνομία δέκα ημέρες αργότερα. Παρά τις έρευνες που ξεκίνησαν αμέσως, κανένα ίχνος τ

Keywords
Τυχαία Θέματα