Η Μέρκελ πήγε στον Σαμαρά!

Το ραντεβού δεν έγινε στο γραφείο της Καγκελάριου. Η Γερμανίδα αποφάσισε να πάει η ίδια στα γραφεία της μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες προκειμένου να δει τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Η Άνγκελα Μέρκελ ενημερώθηκε για τις εξελίξεις με τις διαρθρωτικές αλλαγές και τα νέα μέτρα λιτότητας από τους υπουργούς Οικονομικών Ι. Στουρνάρα,

Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα. Στη συνέχεια καθησύχασε τον Αντώνη Σαμαρά δίνοντας έμφαση στο θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα στην Ευρώπη, κάτι το οποίο, όπως είπε, διαπιστώνει και η ίδια στις επαφές που έχει με ευρωπαίους ομολόγους της. Συμφώνησαν μάλιστα να συναντηθούν ξανά με την πρώτη ευκαιρία και φυσικά να διατηρήσουν τη στενή τους επικοινωνία.

Ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται πλέον να υποδεχτεί στην Αθήνα τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, ένα ραντεβού που κανονίστηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής.

Το μεγάλο νέο που έρχεται από τις Βρυξέλλες πάντως είναι η διάθεση των Ευρωπαίων να τακτοποιήσουν άμεσα το αίτημα του Σαμαρά για εκταμίευση της δόσης από το πακέτο στήριξης. Εφόσον τα μέτρα λιτότητας ψηφιστούν άμεσα από στη Βουλή, θα συντομευτούν οι υπόλοιπες διαδικασίες! Αντί να πάει το θέμα μας δηλαδή στο τακτικό Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου, να προηγηθεί ένα έκτακτο στις 29 Οκτωβρίου προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση των 31.500.000.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα