Χαμός για το νέο tablet της Microsoft!

24 ώρες ήταν αρκετές για να υπερκαλυφθεί το διαθέσιμο στοκ του οικονομικότερου tablet της Microsoft. Οι προπαραγγελίες, στο online κατάστημα της εταιρίας για το μοντέλο Surface RT, που κοστίζει 499 δολάρια, δείχνει πως οι Αμερικανοί είναι τόσο ανυπόμονοι, που δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, όταν και θα κυκλοφορήσει επίσημα στην αγορά.

Το Surface RT διαθέτει αποθηκευτικό χώρο

32 GB, πωλείται χωρίς το πληκτρολόγιο-κάλυμμα Touch Cover και διαθέτει πληκτρολόγιο και trackpad για το χειρισμό, παράλληλα με την αφή.

Πάντως, τα άλλα δύο μοντέλα που λανσάρει η Microsoft και διαθέτουν Touch Cover, δεν φαίνεται πως συγκινούν το ίδιο τους Αμερικανούς. Το Surface RT με το πληκτρολόγιο-κάλυμμα και 32 ή 64 GΒ αποθηκευτικό χώρο, κοστίζουν αντίστοιχα 599 και 699 δολάρια και όποιοι τα έχουν παραγγείλει θα τα παραλάβουν στις 26 Οκτώβρη.

Στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αγγλία, παρατηρείται ό, τι και στην Αμερική. Η τιμή πώλησης στη Γερμανία του φθηνότερου μοντέλου αγγίζει τα 479 ευρώ, ενώ το ακριβό μοντέλο με το Touch Cover και τα 64 GB κοστίζει 679 ευρώ.

Το μεγάλο στοίχημα για τη Microsoft είναι το πώς θα υποδεχθεί τελικά η παγκόσμια αγορά ένα tablet της ακριβοθώρητης φίρμας της που θα «τρέχει» Windows 8. Ειδικοί αναλυτές επισημαίνουν, ωστόσο, πως αποτελεί λάθος της εταιρείας η κοστολόγηση του φθηνότερου tablet στα 499 δολάρια, όσο κοστίζει και το iPad τρίτης γενιάς.

Βλέπετε, το Surface RT έχει επεξεργαστή ARM, πράγμα που σημαίνει πως η προεγκατεστημένη έκδοση των Windows 8 δεν μπορεί να υποστηρίξει τα προγράμματα που έχουν αναπτυχθεί για πιο παλιές Windows εκδόσεις.

Επιπλέον, η οθόνη των 10,6 ιντσών του Surface RT έχει ανάλυση μόλις 1366 x 768 pixel, όταν το iPad τρίτης γενιάς με οθόνη 9,7 ιντσών υποστηρίζει ανάλυση 2048 x 1536 pixel.

Εκεί που φαίνεται πως υπερτερεί το οικονομικό tablet είναι πως, σε σχέση με το iPad, διαθέτει θύρες USB, HDMI και MicroSD, βοηθώντας έτσι τον κάτοχό του να επεκτείνει τον αποθηκευτικό χώρο.

Η Microsoft ετοιμάζεται μέσα στον επόμενο χρόνο να κυκλοφορήσει το Surface Pro, ένα tablet που δεν θα διαφέρει από άποψη εμφάνισης με το «φτηνό αδερφό» του, αλλά θα διαθέτει επεξεργαστή αρχιτεκτονικής x86, πράγμα που σημαίνει πως θα μπορεί, πλέον, να υποστηρίζει εφαρμογές και προγράμματα από παλαιότερες εκδόσεις των Windows.

Keywords
Τυχαία Θέματα