«Αν βρουν τα οστά του Μπεν στη Κω, θα πεθάνω»!

Καταρρέει η μητέρα του παιδιού καθώς οι ντεντέκτιβ ερευνούν με ειδικά μηχανήματα τη περιοχή που εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν, 21 χρόνια μετά! Το παιδί θάφτηκε κάτω από ένα βουνό με μπάζα τελικά;

«Εάν βρουν τα οστά του Μπεν, η ζωή μου θα τελειώσει», λέει με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του Μπεν Νίντχαμ που παραμένει αγνοούμενος μετά το εφιαλτικό εκείνο απόγευμα της

24ης Ιουλίου 1991. Η Βρετανίδα όλα αυτά τα χρόνια πιστεύει πως το παιδί της έπεσε θύμα απαγωγής από τουρίστες στην Κω και ζει κάπου εκεί έξω στον κόσμο ευτυχισμένο, με ανθρώπους άγνωστους τους οποίους έμαθε για γονείς.

Δεν ήθελε με τίποτε να πιστέψει αυτά που της έλεγαν νωρίτερα φέτος οι ντέντεκτιβ. Την ενημέρωσαν πως υπάρχει μια νέα μαρτυρία σύμφωνα με την οποία είναι πολύ πιθανόν το 18μηνών τότε αγοράκι να ξέφυγε από την προσοχή των παππούδων του (η μητέρα εργαζόταν σε ξενοδοχείο του νησιού), να βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά σε ένα κοντινό εργοτάξιο όπου γίνονταν εργασίες και να καταπλακώθηκε από τα μπάζα που ξεφόρτωσε ένα φορτηγό.

Ο οδηγός του εκσκαφέα, Κωνσταντίνος Μπάρκας, κατέθεσε πριν από λίγους μήνες ότι την ημέρα που δηλώθηκε η εξαφάνιση, είχε ο ίδιος ανοίξει βαθύ χαντάκι μόλις 15 μέτρα από το τελευταίο σημείο ζωής του παιδιού.

Σήμερα, 21 Βρετανοί ειδικοί, επιστήμονες και αστυνομικοί, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές και 25 Έλληνες διασώστες διεξάγουν καινούριες έρευνες στο σημείο που υπέδειξε ο 61χρονος Μπάρκας. Χρησιμοποιούν 3D εργαλεία, ώστε να σκανάρουν το υπέδαφος και να διαπιστωθεί εάν κάτω από το χώμα και τα μπάζα υπάρχουν ανθρώπινα οστά!

Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 9 π.μ. και θα διαρκέσουν 10 μέρες περίπου ενώ το κόστος των εργασιών θα το πληρώσουν οι Βρετανοί φορολογούμενοι, όπως χαρακτηριστικά έγραψε η Daily Mail.

Η μητέρα του παιδιού Κέρι Νίντχαμ δηλώνει ευγνωμοσύνη για τις ελληνικές αρχές που δεν έκλεισαν ποτέ τον φάκελο της εξαφάνισης αλλά πιστεύει ότι τόσα χρόνια μετά, εάν της πουν ότι το παιδί της σκοτώθηκε εκείνη την ημέρα δεν θα αντέξει και θα καταρρεύσει.

«Οι έρευνες πιστεύω ότι θα αποκλείσουν μία για πάντα το ενδεχόμενο να έχει θαφτεί το παιδί μου στην περιοχή της εξαφάνισης. Και έτσι οι έρευνες θα επικεντρωθούν στην απαγωγή. Υπάρχει το DNA του Μπεν καταγεγραμμένο σε εξετάσεις αίματος που είχε κάνει σε νοσοκομείο λίγο μετά τη γέννησή του, και θα συγκριθεί με τα τυχόν ευρήματα των ερευνών. Δεν θα το αντέξω. Το παιδί μου ζει», λέει η μητέρα η οποία ήταν 19 ετών όταν εξαφανίστηκε το παιδί της.

Keywords
Τυχαία Θέματα