The Stage: Το νέο πρωτοποριακό κατάστημα της Replay άνοιξε τις πόρτες του στο Μιλάνο

Στην «καρδιά» της εβδομάδας μόδας του Μιλάνου, στις 19 Σεπτεμβρίου, η Replay γιόρτασε το opening του «THE STAGE» - το νέο πρωτοποριακό Flagship Store στο Μιλάνο - με ένα πάρτι στο παραβρέθηκαν περίπου 3.000 καλεσμένοι από όλο τον κόσμο, ανάμεσά στους οποίους και πολλοί celebrities : το αστέρι της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Βραζιλίας Νεϊμάρ, το μοντέλο Αλεσάντρα Αμπρόσιο, η αμερικανίδα

ηθοποιός Ροζάριο Ντόνσον και τα super model Κόκο Ρότσα, Στέλλα Μάξγουελ, Σάρα Σαμπάιο και Ντάρια Στρόκου. Στο live του πάρτι εμφανίστηκαν οι Blood Orange και οι Chic feat με τον Νιλ Ρότζερς.

Το νέο κατάστημα, συνολικής έκτασης 1.500 τμ βρίσκεται στην Piazza Gae Aulenti, το πιο κομβικό σημείο της Porta Nuova, και σχεδιάστηκε από τους Roman και Williams Debuts. Πρόκειται για ένα εντελώς νέο και μοναδικό στο είδος του Replay Store, βασισμένο πάνω σε ένα ολοκληρωμένο concept – THE STAGE – που φιλοδοξεί να μεταδώσει στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία.

Το νέο Replay Store υπήρξε το αποτέλεσμα ατέλειωτων μελετών πάνω στην ιστορία και τις αξίες του brand, και αλλεπάλληλων επισκέψεων από τους δύο αρχιτέκτονες στη βιομηχανία της Replay, προκειμένου να μελετήσουν τη διαδικασία και τις συνθήκες της δημιουργίας ενός denim. Μετά από όλα αυτά, το δίδυμο των αρχιτεκτόνων συνέλαβε το concept «THE STAGE», εμπνευσμένο από τη σύνδεση και την σχέση του denim με τους επαναστάτες κάθε μορφής.

Και είναι η πρώτη φορά που οι Ρόμπιν Στάντεφερ και Στέβεν Άλες επενδύουν την βαθιά τους γνώση και εμπειρία στον τομέα του set design και art direction, για να μεταφέρουν την εμπειρία ενός πραγματικού σκηνικού σε ένα κατάστημα, προβάλλοντας και διατηρώντας όλα εκείνα τα στοιχεία που ενσαρκώνουν την διαδικασία της κινηματογραφικής δημιουργίας.

Το σύνολο του έργου περιστρέφεται γύρω από την έννοια του κινηματογράφου και του θεάτρου. Αναπτύχθηκε σαν μια πραγματική σκηνή, όπου δεν υπάρχουν σταθερές δομές, αλλά, όπως και στην πλοκή ενός κινηματογραφικού έργου, όλα μεταβάλλονται.

Το πρώτο που αντικρίζουν οι επισκέπτες είναι το δάπεδο – μια σκληρή, γυαλισμένη επιφάνεια από μπετόν - και το πλέγμα από τα κινηματογραφικά φώτα της μαύρης οροφής. Τα γύρω τοιχώματα αποτελούν ολόκληρα σκηνικά: ένα ταπεινό Midwestern σπίτι με vintage ταπετσαρία, ένας εγκαταλελειμμένος αμερικανικός αχυρώνας, παλιός και μισο-κατεστραμμένος στη μέση του πουθενά, αλλά, μυστηριωδώς γεμάτος από τζιν, ένα κανονικό ραφείο στο Μανχάταν του 1928 – όλα αυτά στην καρδιά του Μιλάνου του 2014.

Και πίσω από κάθε σκηνικό καραδοκεί κι ένα στοιχείο – έκπληξη: ένας ανεμοστρόβιλος που στην πραγματικότητα είναι ένα περιστρεφόμενο καλειδοσκόπιο από ορειχάλκινες πεταλούδες. Το παράθυρο του αχυρώνα «βλέπει» έξω ένα τοπίο ερήμου σε ένα γραφικό ηλιοβασίλεμα, που στην πραγματικότητα είναι ένα περίτεχνα ζωγραφισμένο σκηνικό.

Αντίθετα, το ραφείο, δεν είναι απλώς ένα σκηνικό αλλά ένα πραγματικό κατάστημα σε πλήρη λειτουργία, όπου οι επισκέπτες μπορούν να μετρηθούν και να αποκτήσουν ένα custom made τζιν, ενώ ο προσεκτικά σχεδιασμένος φωτισμός επιτρέπει να αναδειχθούν τα χαρακτηριστικά και οι λεπτομέρειες των έτοιμων συλλογών.

Στο κέντρο του χώρου ο επισκέπτης ανεβαίνει μια ευρύχωρη, ανοιχτή, βιομηχανικού σχεδιασμού σκάλα, και από εκεί αντικρίζει όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν μια πραγματική σκηνή του Χόλυγουντ: πασαρέλες, κάμερες, φώτα, εξέδρα και σκάλες που μοιάζουν σαν ένα έργο σε εξέλιξη.

Ο Ματέο Σινιγκάγκλια, Διευθύνων Σύμβουλος της Fashion Box σχολιάζει : «Η συνεργασία με την Roman & Williams ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για την Replay. Είναι ονειροπόλοι, δημιουργικοί και καινοτόμοι, διαθέτουν όραμα και μια φαντασία που δε γνωρίζει όρια. Κατανόησαν πολύ γρήγορα την επιθυμία μας για αλλαγή και εξέλιξη, και δημιούργησαν για εμάς αυτό το εκπληκτικό project. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα είναι μαζί μας σε ολόκληρη την επανάσταση των καταστημάτων λιανικής που εγκαινιάζει η Replay.».

Στο νέο Replay Store οι επισκέπτες μπορούν να μελετήσουν το προϊόν, τη διαδικασία και το brand σαν την έκφραση ενός lifestyle και να γνωρίσουν μια πολυεπίπεδη εμπειρία που μπορεί να είναι ταυτόχρονα συναρπαστική, διασκεδαστική, μαγική και δημιουργική.

Οι Ρόμπιν Στάντεφερ και Στέιβεν Άλες, σχολιάζουν: «Με το concept “THE STAGE” επιδιώξαμε να αναδείξουμε δυναμικά το εύρος των συλλογών denim της Replay αλλά και τις εξατομικευμένες υπηρεσίες. Αντλώντας, στον σχεδιασμό, παραστάσεις από το κινηματογραφικό μας υπόβαθροκαταφέραμε να δημιουργήσουμε μια ιστορία με ενδιαφέρουσα πλοκή και εκλεπτυσμένη, με τρόπο ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να συνδεθεί με αυτή».

Το νέο Replay Store στο Μιλάνο πρόκειται να επαναπροσδιορίσει και να εξελίξει την έννοια και τη αντίληψη της εμπειρίας των καταστημάτων για τα επόμενα χρόνια. Τίποτα πλέον δε θα είναι το ίδιο και όλα πάντα θα αλλάζουν.

1 από 19 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

O Κωνσταντίνος Τσουβελεκάκης, Αντιπρόεδρος της Fashion Box καλωσορίζει το αστέρι της Μπάρτσα και της Εθνικής Βραζιλίας Νεϊμάρ

To top model Αλεσάντρα Αμπρόσιο με total look REPLAY

Ο CEO της Fashion Box S.p.A. Ματέο Σινιγκάλια με την Αλεσάντρα Αμπρόσιο και τον διεθνή άσσο της Μπαρτσελόνα Νεϊμάρ

Η αμερικανίδα ηθοποιός Ροζάριο Ντόνσον με σύνολο Replay.

Ο CEO της Fashion Box S.p.A.Ματέο Σινιγκάλια με την αμερικανίδα ηθοποιό
Ροζάριο Ντόνσον, φορώντας Replay.

Το super model Σάρα Σαμπάιο και το αστέρι της Μπάρτσα και της Εθνικής Βραζιλίας Νεϊμάρ

Τα super models Στέλλα Μάξγουελ, Κάθριν ΜακΝέιλ και Σάρα Σαμπάιο, φορώντας REPLAY

Το εσωτερικό του νέου Replay Flagship Store,
The Stage , στο Μιλάνο

Το εσωτερικό του νέου Replay Flagship Store,
The Stage , στο Μιλάνο

Το εσωτερικό του νέου Replay Flagship Store,
The Stage , στο Μιλάνο

Το εσωτερικό του νέου Replay Flagship Store,
The Stage , στο Μιλάνο

Φλαμέτα Τσιγκόνα

Ντάρια Στρόκου

Κόκο Ρόσα

Σάρα Σαμπάιο

Νιλ Ρότζερς

Νιλ Ρότζερς

Νιλ Ρότζερς

Chic feat. Νιλ Ρότζερς

The post The Stage: Το νέο πρωτοποριακό κατάστημα της Replay άνοιξε τις πόρτες του στο Μιλάνο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα