Focus: Και ο Γιώργος… κάνει διακοπές

16:04 5/9/2012 - Πηγή: KoolNews

Επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό εξαπολύει η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Focus επειδή σε καιρούς που ο λαός πεινάει εκείνος κάνει πολυήμερες διακοπές πολυτελείας.

Το άρθρο έχει τίτλο «Ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει για πολλές εβδομάδες διακοπές πολυτελείας» και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η

οικονομική κρίση αφήνει τα σημάδια της. Δεν το βλέπουν όμως όλοι αυτό. Για παράδειγμα, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο σοσιαλιστής πολιτικός ήδη από το 2010 είχε εξοργίσει τους Έλληνες, όταν είχε παρακαλέσει το ΔΝΤ και τις χώρες της Ευρωζώνης να βοηθήσουν την Ελλάδα, ο ίδιος όμως έκανε 40ήμερες διακοπές. Μετά από την παραίτηση από το αξίωμά του τον Νοέμβριο του 2011 δεν ασχολήθηκε καθόλου με την βουλευτική του έδρα, αλλά έκανε διακοπές 45 ημερών σε πολυτελή ξενοδοχεία στα ελληνικά νησιά»!

Αναφορά γίνεται μάλιστα και στο πρόσφατο ταξίδι του στη Νότια Αφρική: «Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η έκπληξη, όταν την περασμένη εβδομάδα κατέθεσε αίτημα παροχής αδείας στο κοινοβούλιο για να ταξιδέψει μαζί με τους πρώην Υπουργούς Πάνο Μπεγλίτη και Γιάννη Μανιάτη στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής για την συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, της οποίας είναι Πρόεδρος. Με γέλιο και την επισήμανση, ότι ο Παπανδρέου έτσι και αλλιώς κάνει συνεχώς διακοπές, η άδεια εγκρίθηκε. «Θα γυρίσει πίσω, έτσι δεν είναι;», σχολίασε ένας βουλευτής. Το κόμμα του Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ, παλεύει εν τω μεταξύ για να μην πέσει στην αφάνεια. Τα ποσοστά δημοφιλίας έπεσαν σε μονοψήφια νούμερα, ενώ τα χρέη έχουν φτάσει στα 11,2 εκατομμύρια ευρώ. Ο Παπανδρέου δεν κινδυνεύει: μπορεί με τις εμφανίσεις του ως επισκέπτης ομιλητής να βελτιώσει την βουλευτική του αποζημίωση. Γύρω στα 40.000 Ευρώ θα λάβει μέσω της Harvey Walker Agency στις αρχές Οκτωβρίου για μία ομιλία σε ένα συνέδριο στην Κύπρο».

Εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό, το Focus κατακρίνει την οικογενειοκρατία στην ελληνική πολιτική σκηνή, τη κακοδιαχείριση και τη κατασπατάληση δημοσίου χρήματος: «Η οικογενειοκρατία είναι ευρέως διαδεδομένη, όπως καταδεικνύουν οι περιπτώσεις του Γ. Τραγάκη και του Β. Πολύδωρα με τους διορισμούς συγγενικών τους προσώπων στο Κοινοβούλιο. Ο συνάδελφός τους στο ίδιο κόμμα Α. Γεωργιάδης δεν βρίσκει σε αυτά τίποτε το μεμπτό: «Γιατί εκνευρίζονται όλοι, ο Πολύδωρας εδικαιούτο να προσλάβει πέντε άτομα και προσέλαβε μόνον την κόρη του. Άλλοι έχουν προσλάβει όλη τους την οικογένεια», φώναξε στο μικρόφωνο μίας τηλεοπτικής εκπομπής».

Keywords
Τυχαία Θέματα