O «τυφώνας» Μισέλ σαρώνει την Αμερική

14:12 5/9/2012 - Πηγή: KoolNews

Τα media υποκλίθηκαν («Ω Θεέ μου!» «Ήταν ένας θρίαμβος» «Η Μισέλ κέρδισε το Συνέδριο», «Η Πρώτη Κυρία ήταν συγκλονιστική»), το Τwitter πήρε φωτιά, οι αναλυτές συναγωνίζονται σε παραληρηματικούς επαίνους – ακόμα και οι fashionistas επαίνεσαν την εμφάνισή της, με το «πολιτικό μήνυμα», που κρυβόταν μες στις κλωστές της υπέροχης χρυσο-ροζ τουαλέτας της.

Απλή αλλά και συγκινητική, η Mισέλ Ομπάμα έκλεισε χθες την έκλεισε την πρώτη ημέρα του συνεδρίου των Δημοκρατικών

στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, με μια σοφή, σχεδόν «χορογραφημένη» ομιλία στην οποία ζωγράφισε ένα ανθρώπινο πορτρέτο του συζύγου της.

Στη διάρκειά της η Mισέλ δεν δίστασε να αναφερθεί στην ταπεινή της καταγωγή (σ.σ. κόρη ενός δημοτικού υπαλλήλου που υποφέρει από σκλήρυνση κατά πλάκας και μιας γραμματέως) αλλά και στην μητέρα του Μπαράκ που «δυσκολευόταν να πληρώσει τους λογαριασμούς» – όλοι τους τυπικοί, μεσοαστοί Αμερικανοί που πάλευαν να τα φέρουν βόλτα, μεγαλώνοντας αξιοπρεπώς τα παιδιά τους. «Ο Μπαράκ ξέρει τι σημαίνει μια οικογένεια που έχει προβλήματα. Και θέλει ο καθένας σε αυτή τη χώρα να έχει την ίδια ευκαιρία απ’όπου κι αν έρχεται, όποιος κι αν είναι, όποια κι αν είναι η εξωτερική του εμφάνιση», είπε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, μέσα σε έναν καταιγισμό χειροκροτημάτων. Θυμήθηκε επίσης τα πρώτα χρόνια της σχέσης με τον άντρα της τότε που «ήμασταν τόσο νέοι, τόσο ερωτευμένοι και τόσο χρεωμένοι», και «το μόνο αξιοπρεπές ζευγάρι παπούτσια που είχε ο Μπaράκ, του ήταν μισό νούμερο μικρότερο».

Η Μισέλ δήλωσε πως πριν από τέσσερα χρόνια πίστευε βαθιά στο όραμα που είχε ο σύζυγός της για τη χώρα τους, αλλά ανησυχούσε για το πως θα επηρέαζε τη ζωή τους και τη ζωή των κοριτσιών τους η εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ. Ωστόσο, είπε ο σύζυγός της δεν έχει αλλάξει καθόλου. «Είναι ο ίδιος άνθρωπος που ξεκίνησε την καριέρα του, απορρίπτοντας υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για να δουλέψει σε γειτονιές». Και κατέληξε ότι «είδα από πρώτο χέρι, ότι το να είσαι πρόεδρος δεν αλλάζει το ποιος είσαι – αποκαλύπτει ποιος είσαι», προσθέτοντας πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ μοιράζεται τις ίδιες αξίες με τους περισσότερους Αμερικανούς που είναι η εργασία, η ειλικρίνεια, η παιδεία και η εντιμότητα.

Σημειωτέον πως αν και η Μισέλ Ομπάμα απέφυγε επιδεικτικά κά να αναφέρει το όνομα του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών, του πολυεκατομμυριούχου Μιτ Ρόμνεϊ, «σκιτσάρισε» αριστοτεχνικά τις διαφορές υπόβαθρου και καταγωγής των δύο υποψηφίων, καταλήγοντας πως ο αυτοδημιούργητος συζυγός της «ξέρει καλά το Αμερικάνικο Όνειρο. Το έχει ζήσει».

Μετά την εμφάνιση της Μισέλ Ομπάμα, τα social media «πλημμύρισαν» με ποταμούς σχολίων – υπολογίστηκε πως μόνο στο Twitter, η ομιλία της είχε 28.000 μηνύματα το λεπτό, ενώ η ομιλία του Μιτ Ρόμνεϊ είχε μόνο 14.000 μηνύματα το λεπτό. Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ πήρε ιδιαίτερα επαινετικά σχόλια για την εμφάνισή της – φορούσε μια custom made δημιουργίας της Αφροαμερικανής σχεδιάστριας Tracy Reese, με στοιχεία boho σε κλασική γραμμή και ροζ J.Crew γόβες ,

Keywords
Τυχαία Θέματα