Σκουρλέτης-Eldorado εμμένουν στις θέσεις τους, σε βαρύ κλίμα η συνάντηση τους

Προϋπόθεση για να ξεκινήσει ο διάλογος είναι να πάρει πίσω η Eldorado την απόφασή της για την αναστολή των εργασιών στις Σκουριές - και στα αλλά μεταλλεία - στη Χαλκιδική.

Αυτό απαίτησε από τους εκπροσώπους της εταιρείας ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης στη συνάντηση που έγινε την Τετάρτη. Η συνάντηση διήρκησε σχεδόν δυο ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες έγινε μέσα σε πολύ βαρύ κλίμα.

Βγαίνοντας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Πολ Ράιτ περιορίστηκε να πει ότι έγινε μια εγκάρδια και εποικοδομητική συζήτηση και ξεκίνησε ο διάλογος. «Δεν είμαστε εδώ για

να κάνουμε πολιτική αλλά ως επενδυτές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η συνάντηση δεν κατέληξε σε συγκεκριμένα αποτελέσματα με συνέπεια αυτή τη στιγμή να μην γνωρίζει κανείς τις κινήσεις της κάθε πλευράς.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος

Με τον κ. Wright είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση και καλωσορίζοντας τον στον υπουργείο τού είπα ότι πρέπει να συνειδητοποιήσει πως η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα με κανόνες , με νόμους που πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους και από τους επενδυτές και δεν είναι μια αποικία.

Με ευθύνη της πλευράς της Eldorado έχει δημιουργηθεί ένα παρά πολύ βαρύ κλίμα. Τους είπαμε ότι όταν υπάρχουν πρόβλημα στις σχέσεις μεταξύ μιας επενδυτικής εταιρείας και του δημοσίου αυτά λύνονται με διάλογο και όχι με την κατάθεση τελεσιγράφων. Πολύ δε περισσότερο που ο κ. Wright μπήκε και σε αλλά χωράφια. Στα χωράφια της πολίτικης και αυτοί βάρυνε ακόμη περισσότερο το κλίμα.

Θέσαμε ένα ερώτημα προς τον εκπρόσωπο της Καναδικής εταιρείας. Εάν πράγματι τον ενδιαφέρει αυτή η ένδυση ή συνυπολογίζοντας άλλες παραμέτρους, που έχουν να κάνουν με την πορεία της τιμής του χρυσού θεωρεί ότι έχει κλείσει αυτός ο κύκλος της επένδυσης για την εταιρεία.

Σε κάθε περίπτωση εμείς είπαμε ότι προϋπόθεση για οποιοδήποτε διάλογο από εδω και εμπρός είναι να πάρει πίσω την απόφαση της η εταιρεία. Δεν μπορούμε να συζητούμε κάτω από ένα καθεστώς εκβιασμών. Εμείς σε κάθε περίπτωση θα υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον, την προστασία του περιβάλλοντος και τις θέσεις εργασίας.

Αυτήν την ώρα, ο υπουργός Περιβάλλοντος έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

The post Σκουρλέτης-Eldorado εμμένουν στις θέσεις τους, σε βαρύ κλίμα η συνάντηση τους appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα